От х:

Днес в x:

Жест на абитуриенти от Езиковата e новина №1 на Haskovo.net за 2017-а

Палитра от емоционални събития - тъжни и усмихнати, жестове на благородство белязаха годината на Хасково. С всички нюанси от ежедневието ни беше нашарен и Haskovo.net. Покрай новините за добро, за тежки статистики и мрачни събития, политически скандали и съдебни дела, се изнизаха 365-те дни на 2017 година. Хасковлии обаче показаха, че добрата новина им е на сърце, тъй като най-четеният текст на информационната платформа за изминалата година разказва за абитуриенти от Езиковата гимназия в града, които отидоха с бели тениски на церемонията по изпращането си в двора на школото. Парите, които с родителите си бяха заделили за официални тоалети, бяха дарени за лечението на Николета Корондилева, която се бори с коварното заболяване Сарком на Юинг. Публикацията е със заглавие „Абитуриентите на Езиковата с бели тениски вместо тоалети, събраха 3700 лв. за Ники” и събра над 211 000 четения.

През 2017 г. изключителен интерес и коментари предизвика находка на фоторепортера на Haskovo.net, който запечата през обектива си военнослужеща, качила се да ремонтира аварирал камион Зил на армията на улица „Дунав”. С кратки усилия от нейна страна, двигателят на возилото заработи отново, пред погледите на колегите й. Публикацията е със заглавие „За честта на армията: дама с пагони ремонтира закъсал Зил” и събра над 65 000 прочитания.

Толкова преглеждания има и трагична новина за смъртта на хасковлията Динчер Али – „24-годишен почина в хасковската болница. Бащата: Това е убийство”. По-късно от прокуратурата започнаха разследване за лекарска грешка, за която настояваха роднините на починалия младеж. Такава на този етап не е установена.

През 2017-а интерес предизвика находчивостта на кмета на хасковското село Маслиново Недялко Петков. В тежката зима той разчистваше улиците с личния си джип, на който беше закрепил приспособление – гребло. Материалът бе прочетен 38 999 пъти.

В „топ 10” на най-четените новини на сайта следват трагедии – смъртта на 22-годишната Ивана, загинала при пожар в апартамент на блок в квартал Бадема, катастрофи с ранени, както и самоубийството на друг млад мъж, скочил от блок в Бадема. 10-то място заема новината „Подпаленият хлебар се ядоса: Пускам самуна по 30 стотинки” - 28 782 четения.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини