От х:

Днес в x:

Евгения Банева: Не сме се укривали, идвахме в прокуратурата

"Ние не сме се укривали в нито една секунда. Бяхме напълно наясно, че прибирайки се на 26 октомври в България, ние ще бъдем в специализираната прокуратура за нещо, което иска да ни пита."

Това заяви Евгения Банева преди началото на днешното съдебно заседание, на което съдът ще разгледа искането на прокуратурата за тяхното постоянно задържане.

Ако прокуратурата е имала съмнения, че сме се укривали, тя би могла да направил проверка в системата на полетите и да установи, че полетът ни е бил резервиран от няколко седмици.

Банева определи като пълен абсурд повдигнатото им обвинение за пране на пари в размер на близо 1 млрд. лева.

"В 99% от изброените фирми, лично аз съм никоя и никога не съм изпълнявала никаква функция", категорична беше тя.

Банева заяви и че е майка на три непълнолетни деца и поиска от съда да бъде пусната под гаранция, за да може да се грижи за тях. Тя обеща, че тя и съпруга са готови да съдействат на прокуратурата до изясняване на случая.

За Баневи е много важно от делото да излязат невинни, защото нямат намерение да живеят като бегълци от "тяхната собствена държава до края на живота им".

Банева припомни, че на 26 октомври, заедно със съпруга си Николай Банев и трите им деца, са били арестувани на летището в Ница при редовен полет, който е бил резервиран много по-рано.

Очаква се по-късно днес съдът да реши дали Баневи остават в ареста или ще им определи по-лека мярка за неотклонение.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Де
    Десподов
    36 -4
    17:34, 7 дек 2018
    Наглост,лицемерие и лъжа!Да им се конфискува имота в полза на държавата,и тия милиарди да се дадът на пенсионерите и болните хора!Както едно време те са ограбили хората сега нека те изпитът същото.
  • 2
    Сп
    Спахиево
    8 -1
    17:39, 7 дек 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Ko
    kovo
    29 -1
    18:07, 7 дек 2018
    Говори се за резервиран полен, ама за къде? Има три невръстни деца, а на колко ли деца родителите са "останали на пътя", след фалирането на фирмите, за които са работили.
  • 4
    Бо
    Бондьо
    17 -4
    18:20, 7 дек 2018
    Това са лицата на прехода. не са само те, но начина им на действие и последствията за приватизираните дружества в 95 % от случайте е сходен. Нека не им се сърдим, може би и аз бих постъпил така на тяхно място или всичко или нищо. Пада ти от небето едно затънало в дългове предприятие, с предмет на дейност от който нямаш хал- хабер, какво правиш- вземаш каквото можеш и изчезваш. Такива са били времената, такива са били приватизаторите. Малко сме закъснели с равносметките, вече всичко е на скрап, но ще подейства като позитивен ПР за прокуратурата ако полежат малко. В стил- видиш ли, богатите също плачат......
    • Бг
      БГ Мъдрости
      2 0
      02:40, 11 дек 2018
      "Мълчанието е злато".Бондьо,ти или си роднина на Баневи или си се облагодетелствал от тяхната разсипия. Третия вариант е да си тъп ти си избери кое си. "Полимери"-Девня беше работещо предприятие с готова продукция за милиони във валута и осигурен пласмент за продукцията.Баневи дойдоха, видяха и съсипаха "Полимери" и всичко до което са се докоснали, след тях потоп.Заводите и фабриките в България бяха умишлено докарани до фалит за да бъдат купени на безценица. Във всяка административна област в България се е развивал определен отрасъл от индустрията.Сега същите отрасли са пак водещи в тези области но вече в частни ръце като преди това са били съсипани за да бъдат купени за жълти стотинки.Това е истината за " ...затъналите в дългове държавни предприятия...".ПР на прокуратурата го знаем- тежки думи, тежки обвинения и накрая оправдаване ,осъждане на държавата и плащане на обищитение на обвинените от нашия джоб.Но това не значи че не трябва да се съдят крадците.
  • 5
    Ох
    Охо Бохо
    10 0
    18:38, 7 дек 2018
    Помислете си, колко са били богати преди и сега....от какво ?
  • 6
    Бондьо, нищо не им е паднало от небето, а от БКП-ето. И не 95%, а 100% от айдуците в политиката, икономиката, банковият сектор и където се сетиш още са все индивиди обвързани с БКП, ДС или милицията. Това оправдание за - такива са били времената, не работи, щото както ти написах в горното изречение, сред айдуците са все питомци на БКП, ДС и милицията. Те са направили този избор, докато нормалните, обикновените българи отгладуваха този "преход". Работеха за жълти стотинки, други се евакуираха, а трети си умряха в бедност и мизерия и не доживяха да живеят в нормална държава. Така че без номера с - такива бяха времената! За айдуците времената са едни и същи. Те са възпитани да не работят, а да властват, манипулират и грабят. Дано съветските българи на тази територия най - после разберат тази очевидна истина и да се вземат в ръце и изметат веднъж завинаги тези червени айдуци и отрочетата им.
    • 🇧🇬
      🇧🇬
      20 -2
      19:15, 7 дек 2018
      Червени кърлежи......Приватизираха,грабеха,мамеха,създадоха мутренски групи ,за да тероризират и мачкат клетия българин.....за да могат да осигурят червените си
      наследници ....Мърльовции некадърни, тъпи и нагли- ......Заводи,предприятия,дружества, всичко затриха( а им беше дадено наготово и безплатно)... мама им изсипана цървулска ! Д'*** борсуци неграмотни, все едно всички по "съвеЦкия модел" на Ленин-отзад са правени, с търнокопа! Ха-ха-ха-ха........Те са като хлебарките-- нахални,лакоми и много дрисливи.....Квото могат да излапат, го излапват....Това ,което не могат да изядат го одрискват,та и другите да не могат да го ядат....Отрепки!!!!!...МРЕТЕ!!!!
  • 7
    Di
    Dido
    8 0
    18:54, 7 дек 2018
    Невинни , свобода забедните хорица :)
  • 8
    Ас
    асково
    5 -3
    19:14, 7 дек 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 9
    Гербаджите са тръгнали на предизборени грабежи с тее префарцунени акции после ше ги оправдаят ще осъдят държавата и пак ще гледаме некои смешен и новоизлупен прокурор как ще мънка като некои малък дрислио
  • 10
    Ал
    Алооо
    8 -10
    23:46, 7 дек 2018
    Предизборна кампания на Бойко. Кучетата си лаят, керванът върви.
  • 11
    Ма
    мастикаджия
    5 -4
    16:32, 8 дек 2018
    Комунистическата партия ГЕРБ сега ли разбра за Баневи?Сега ли чу за апартаментите на Горанов?Или улисани в лапане на суджуци не видяха как Цв.Цв. утрепа бизнесмена от Търново Христов?
  • 12
    Ре
    реалист
    4 -2
    22:55, 8 дек 2018
    За да прикрие кражбите,корупцията,монополите и за да замаже очите на народната овца,Цацаров под ръководството на ББ първо погна КТБ после Баневи.А Доган,Пеевски и много знайни и незнайни депутати,кметове.....не по един, а по много повече милиарди окрадоха и НИЩО! Родната овца обаче,сега се кротва и не рита срещу властта, а срещу някакви пионки,срещу комунизъма,Путин,зелените човечета.Оважаеми овце,докато не разберете,че не Банев,Трифонов,Пеевски,Бойко, а вие сте виновни,няма да стане.Или има ПРАВОСЪДИЕ от Бойко до джебчията или НЕ.От кой зависи това?От вас!Ама вие се кротнахте и ББ удави агресията ви в безмислената и отдавна закъсняла акция Баневи!Вас все още ще ви краде енергото,Пеевски,водата.....плащайте,че спират на третия ден.
  • 13
    Гр
    градски
    2 -1
    16:51, 10 дек 2018
    да бе базсмислена.. те нека върнат в държавата един милиард пък нека да е безсмислена.. и стига сте прехвърляли топката за да защитавате червените бабички с червените куфарчета, не сме чак толкова големи балами

Още новини

Последни новини