От х:

Днес в x:

Човек от екипа на Слави с отворено писмо до шоумена: Чувствам се предаден!

Отворено писмо до “Шоуто на Слави” от Николай Чакъров, доброволец от екипа на шоумена в кампанията за референдума, се получи на редакционната поща на Haskovo.net. Николай Чакъров е бил студент във Варна и е работил по време на кампанията там и в Хасково. Той е от Свиленград, сега живее в София.

“Изпратих Отвореното писмо до Haskovo.net, защото съм от този регион, а в Хасково съм провеждал кампания”, обясни той. На “Шоуто на Слави” не е изпратил писмото. “Работил съм с тях и знам как приемат критики”, допълни той.

Ето и текста на отвореното писмо:


Отворено писмо до “Шоуто на Слави”. Доброволческият труд е интересно проявление на демокрацията. Даваш безплатно труда си и собствените си ресурси, защото си или много вярващ, или си много наивен. Общото и в двата случая е, че го правиш от някакъв идеализъм. Интервюто с Бойко Борисов показа на всички доброволци колко наивни идеалисти сме. Наивници, които повярваха на една обречена кауза, на една утопична идея за друг вид система. Много трудно мога да определя как точно се почуствах, гледайки въпросното интервю. Обзе ме гняв от удобно-щадящите въпроси, срам, че 673 481 хора дали лично подписа си, останаха излъгани, погнуса от нечистоплътната политика. Може би най-силно беше чувството, че съм предаден. Това е чувството, което изпитваме всички ние, които работихме толкова време под надслов, че няма такава държава. Но дано да греша. Обичам да греша. Грешката е най-големият урок. Аз лично не знам какво да отговоря на всички тези 673 481 души, които 6 месеца убеждавах, че този път ще е различно, че този път ще променим нещата, че този път народът ще се пребори. Явно съм ги излъгал. Излъгал съм моите приятели, моите познати. Явно сте ги излъгали и вие. А преди година на един площад пред едни 100 000 души, казахте: “Аз съм един от многото”. Може би сте от многото, но от многото, които ни излъгаха, от многото, които ни показаха, че не може да има промяна в държавата. В крайна сметка да цитирам вашия колега Ивайло Вълчев: “Оправяй се самичък”, като само ще добавя „Народе”. Нали, Слави? Да ви припомня, че ние като доброволци и граждани не работихме, за да направите политическа партия, която да бъде патерица на Герб, работихме за точно обратното. Накрая искам да кажа на всички „строители” на съвременната фасадна демокрация: България е имало много преди вас, ще я има и много след вас!

Николай Чакъров

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Де
    Деянов
    81 -3
    18:34, 3 дек 2018
    Слави клекна пред Борисов и повече няма да се изправи. Ако не беше това предаване, той щеше да бъде поредния Сидер Марешки, излъгал избирателите си.
  • 2
    Ма
    МАНГО
    42 -12
    19:29, 3 дек 2018
    Тия, където в момента мръзнат навън, да си вземат поука и да си подготвят по едно такова писмо.
    Ездачката от Крушовица да има какво да чете, като я изритат от поредната партия.
  • 3
    Се
    СЕЛО
    40 -1
    20:11, 3 дек 2018
    Славчо да избере , или шоу , или на пангара - да стане алтернатива на системата...Ако продължава да носи двете дини под мишница , ще продължава да бъде само продавач на илюзии...А Бойко и с интервю , и без интервю....не може да надхрипне боя си...
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    48 -10
    20:11, 3 дек 2018
    Абе тролове смотани! Що на ******* Боко винаги противопоставяте Курнела?Да не би в Бг да има само 2 човека?Значи да си търпиме тиквите ,щото инак комунетата идат.Ами тиквите какви са бе? Боко,Цецка,
    Цецко,Данаилчо и кой ли не са все членове на БКП!Сичката гадост в реката!Там и е мястото.Комунистическата партия ГЕРБ трябва да бъде изметена ,веднъж завинаги!
    • Ма
      МАНГО
      16 -6
      20:43, 3 дек 2018
      Такива са реалностите - не е въпрос на желание.
      Относно членовете на БКП - просто нямаше друга партия, в която да могат да членуват! :-)
      Живота - не само в България - е винаги избор между зло и по-малко зло, а не между добро и зло.

      https://bg.wikipedia.org/wiki/Корнелия_Нинова
      Чети - и ако имаш възможност - помисли!

      За съжаление съм наследник на част от репресивния апарат от преди 1989г., но НИКОГА не искам преките им наследници да ме управляват.
    • Ра
      Ракиджия
      5 -7
      22:11, 3 дек 2018
      След като се измете БСП,нали!
    • Пе
      Петя
      6 0
      12:03, 4 дек 2018
      Ако разрешат великите сили!
  • 5
    Go
    gost
    6 0
    13:12, 6 дек 2018
    Оставете го този Слави, той е дъртак вече. Стига чалга! Гледайте младите какво правят, тях подкрепяйте!
  • 6
    Не
    Недоволен
    0 0
    18:48, 6 дек 2018
    Не Николайчо, България тоя път няма да се оправи, няма да я има много след тях. България е като един много бит човек, който много пъти е бил повалян на земята и всеки път досега е успявал да се изправи на краката си. След боя, който яде непрекъснато през последните 7 десетилетия обаче няма да може да се изправи. След толкова кражби, предателства, катастрофи, упадък, даже и Китай не знам дали би могъл да се изправи.
  • 7
    Ан
    Анонимен
    0 0
    14:52, 7 дек 2018
    Господин Братанов, от кои е, Диктатор по време на соца, айде поздрави от отвъдното юрист Илко ХАДЖИЕВ, и по-малко злоба по Главният Прокурор на Репулика България, гледам него, все едно виждам в лицето му съдията/адвокатът приживе Илко Хаджиев, Живи и Здрави, стари Хасковлии
Последни новини