От х:

Днес в x:

Събират пластмасови капачки в Езиковата за закупуване на кувьози

    Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково вече е стационарен пункт на благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“, която има за цел да закупува кувьози за нуждаещи се болници от малки градове в страната.

    Двигатели на инициативата в хасковското школо са учениците от 10ж клас. В началото на тази седмица във фоайето на гимназията те поставиха контейнер за събиране на капачки, изработен безвъзмездно от димитровградчанина Станимир Стоев.

    Ангажиментът, който десетокласниците са поели към инициативата „Капачки за Бъдеще“ е в началото на следващата учебна година да транспортират всички събрани капачки до събирателния пункт - Национален стадион „Васил Левски” в София или в рециклиращия пункт в Казанлък, обясниха от Езиковата гимназия.

    Учениците се надяват в инициативата да се включат всички хасковски училища, както и граждани. „Това може да направи всеки един от нас – нужни са просто капачки от прах за пране, безалкохолно, флумастери или маркери“, споделят учениците.

    Статистиката в страната сочи, че всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, защото наличната техника е на над 20 години.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ва
      Ванко
      0 0
      18:56, 14 ное 2018
      Закупуването на какво?
    • 2
      Гр
      ГРАЖДАНИН
      0 0
      12:39, 15 ное 2018
      Ние в къщи събираме капачки от няколко години вече, голяма новина.
      А с пласмасовите бутилки, които се изхвърлят какво се прави. Половината град няма от специализираните контейнери?
    Последни новини