От х:

Днес в x:

Ученичка от Езиковата на второ място в Национално многоезично състезание

    Кристина Иванова от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” в Хасково се изкачи на почетното второ място в България на Националното многоезично състезание. Ученичката от 11 „в” клас се явява с двата езика, които изучава - английски и немски.

    Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката. В него участваха гимназисти, изучаващи английски, немски, френски, испански, италиански и руски език като първи или втори чужд език в задължителната подготовка в училище. Провежда се върху три основни компетентности – слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст. Състезанието се проведе само в една възрастова група - ученици от 11 клас.

    Кристина е слушала и чела на английски език, а текстът е писала на немски език. Текстовете за слушане и за четене при компетентностите слушане с разбиране и четене с разбиране са на изучавания първи чужд език, а създаването на текстовете е на изучавания втори чужд език.

    Със своето участие в Националното многоезично състезание Кристина защити авторитета на гимназията.

    Класирането на учениците е според резултата от показаните умения на втория чужд език, без значение от изучавания първи чужд език. Форматът на състезанието е еднакъв и за двата кръга – регионалния и националния. Времетраенето е 180 минути, а писмeните работи са анонимни.

    Директорът на хасковската гимназия Деян Янев връчи наградата на гимназистката. Сертификат за високи постижения по английски език получи и Виктория Георгиева от 8 „д” клас, която зае трето място в Националното състезание по речеви и комуникативни умения, провело се през месец ноември в Стара Загора.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини