От х:

Днес в x:

Цвятко крадеца: Арестът в Хасково е от най-лошите в страната, искам да изляза

    Обвиненият за кражби рецидивист Цветан Тошев поиска свобода. За целта адвокатът му Димитър Георгиев беше изпратил молба до Районния съд в Хасково с искане да бъде изменена мярката за неотклонение на клиента му, обвинен в кражби и опити за кражби от офиси в областния град. Според прокуратурата те са извършени в периода от 26 юли до 4 август 2018 г. Сред тарашените от Цветан обекти е и офис на „Еском“ в областния град. Някои от престъпленията бяха заснети с камери за видеонаблюдение, на тях се вижда маскиран мъж, който разбива врати и задига пари. Мъжът е стар познайник на полицията, осъждан е за кражби.

    Пред съда адвокатът пледира, че от събраните доказателства не може да се направи предположение, че клиентът му е извършил престъпленията, в които е обвинен. Освен това 36-годишният мъж бил зле здравословно и психически. Дори направил опит да се самоубие. Заради това юристът поиска по-лека мярка за Цветан – парична гаранция или домашен арест.

    От своя страна 36-годишният мъж от Видин заяви, че хасковският арест е един от най-лошите в страната. „Арестът не отговаря на никакви европейски стандарти“, заяви той и допълни, че престоят там му действа потискащо и депресиращо.

    Наблюдаващият прокурор по делото пък пледира съдът да остави обвиняемия в ареста. Според държавното обвинение е налице обосновано предположение за авторството на престъпление, както и възможност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление. От прокуратурата припомниха, че Цветан е извършил кражбите в Хасково в периода на предсрочното му освобождаване от затвора.

    След съвещание съдия Пламен Георгиев се съгласи с казаното от държавното обвинение и потвърди мярката на Цветан - „задържане под стража“. Той допълни, че обвиняемият е получил необходимата медицинска помощ в ареста и състоянието му не е пречка за престоя там, което се потвърдило и от назначената медицинска експертиза.

    Днешното решение на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния съд в Хасково в 3-дневен срок. Междувременно магистратът определи 1-месечен срок, в който да се изготви обвинителният акт срещу Цветан. В тази период той няма да може да обжалва отново мярката си. За престъпленията, в които е обвинен, законът предвижда от 3 до 15 г. затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Go
      gost
      62 0
      17:13, 8 ное 2018
      Сигурно доста арести е обиколил, щом казва че хасковския арест е най-лошия. Тия вместо да са в затвора медиите ги правят звезди.
    • 2
      00
      001
      58 0
      17:31, 8 ное 2018
      Трябва яко бой в ареста ама бой до писиране!!!!!
    • 3
      Ка
      Каун
      77 0
      17:32, 8 ное 2018
      Цвятко, ходи на работа от 8 до 5 като нормалните хора и няма да ти се налага да лежиш по арестите ! Здрав, прав мъж си ! Да,ама, не ! По-лесно е да влезеш някъде и да почерниш някое семейство като задигнеш всичките им спестявания и ценности ! За такива лешове като теб, никаква милост ! Трябва да бъдете наказвани с цялата строгост на закона, долни рецидивисти !
    • 4
      Ne
      Nemeca
      48 0
      17:38, 8 ное 2018
      Тоя крадец какво вънка мястото му е във белене при мангасарите
    • 5
      Ne
      Nemeca
      18 0
      17:41, 8 ное 2018
      Тоя крадец какво прави вънка мястото му е във белене при мангасарите
    • 6
      Пе
      ПЕТЯ
      43 0
      17:54, 8 ное 2018
      Още по -лоши трябва да са, вие да не сте на санаториум!
    • 7
      Gu
      guns
      8 0
      09:26, 9 ное 2018
      И си усмихва трява да ги обесят такива психопати
    • 8
      Jo
      John
      6 0
      10:10, 9 ное 2018
      отрежи си палците и те пускаме!
    Последни новини