От х:

Днес в x:

21 °C

До дни започва обновяването на пешеходните пътеки в Хасково

  До дни трябва да започне обновяването на пешеходните пътеки в Хасково. В тази връзка предстои да бъде сключен договор с фирмата-изпълнител „Ахрида Билдинг“, избрана след обявяване на обществена поръчка.

   „Веднага след подписването на договора, ще получим възлагателно писмо с конкретните пешеходни пътеки и улици за маркиране и демаркиране, както и поставяне на вертикалната сигнализиация“, заяви представителят на обединението Бончо Бонев. Той поясни, че се очаква реалните дейности да започнат в началото на другия месец. По думите му задачите трябва да бъдат изпълнени до края на годината.

  Прогнозната стойност на обявената обществена поръчка е 270 000 лева без ДДС. Срокът на договора е до 30 ноември 2019 година. Фирмата-изпълнител ще бъде ангажирана с възстановяване на хоризонталната пътна маркировка, изграждане на изпъкнали напречни изкуствени неравности и монтиране на необходимата вертикална сигнализация в община Хасково.

  Някои от пътеките обяха освежени от общинско предприятие „Екопрогрес”. Част от зебрите, обаче трябва да бъдат демаркирани, тъй като бяха в различни цветове и предстои да бъдат маркирани отново като всички трябва да са бели и с надпис „погледни”. Съща така трябва да са на определено отстояние една от друга. Процедурата по обявяване на обществена поръчка стартира след разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, тъй като Хасково попадна в списъка с опасни пътеки.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Га
   Галя
   12 -6
   08:50, 18 сеп 2018
   А пътна маркировка кога?! Беливановвввв екопрогрес ли ти е виновен, че нищо не можеш да ги накараш да направят!!!
  • 2
   Ма
   МАНГО
   19 -1
   08:56, 18 сеп 2018
   С падането на снега ще се полага и пътна маркировка?!?
   Дали температурите ще позволяват поставянето и?
   Защо ли Главния прокурор не разпореди една проверка дали по документи не е поставена вече?
  • 3
   За
   засегнат
   12 -2
   10:01, 18 сеп 2018
   Най-добре да махнем всички пешеходни пътеки , както направихте с тази на Г.Кирков към центъра.
   Така няма да харчим пари за боя.
   Направи ми впечетление как Екопрогрес са изпълнявали разпорежданията на гл.прокурор:
   Ще пресичам , намерих пешеходната ... чета пише ПОГЛЕДНИ ....гледам някакви стрелки , едната сочи наляво , другата напред , другата леко по диагонал направо и наляво....Чудя се къде да гледам към небето и да се кръстя някой да не ме сгаси ли :)
   Това някой нова игра ли е покрай зеленчуковият пазар ???
  • 4
   Ре
   Реалист
   8 0
   15:56, 18 сеп 2018
   Абе маркировката и да я сложат файда голяма няма. Ще се изтрие след няколко месеца. Важното е да бъдат усвоени едни средства. Кога, питам аз," легналите полицаи " ще бъдат приведени в съответствие със закона? Щото отдавна трябваше да са седем сантиметра високи, широки колкото е пътя и дълги 4.2 или 7.6 метра ако са повдигнати пешеходни пътеки. Сегашните бабуни са по-скоро автомобило трошачи отколкото легнали полицаи. Особено тази на Дунав до магазин " Авеню ". Цялата е надрана от картерите на преминаващите коли.
  • 5
   Ки
   КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
   0 -2
   17:47, 18 сеп 2018
   РЕАЛИЧ не ти е виновна пъте3ката Те са направени за да ви накарат да се съабразявате и да карата внимателно и БАВНО Градските улици не са за автомобилно родео и за пичлигарски БАБАИТЛЪЦИ

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  15 юли 2020
  Последни новини