От х:

Днес в x:

Фондация финансира обновяването на училищните стаи в с. Войводово

    С хляб и сол. Така по стара българска традиция децата и ръководството на училището в хасковското село Войводово „Христо Ботев“ посрещнаха своята благодетелка Албена Спърлинг. Заедно със съпруга си Артър Спърлинг тя поддържа Фондация „Лайт сорс“, която финансира различни инициативи чрез проекта „Обичам моето училище“.

    Нова, цветна и уютна среда имат във войводовското училище, благодарение именно на този проект. Фондацията е финансирала преобразяването на стаите и училищните пространства чрез с фототапети с позитивни изображения и послания. Те са поставени на стените и имат тематично съдържание съобразно различните кабинети.

    Освен това, децата сами поддържат свои кътчета в коридорите на школото и класните стаи с билки и цветя.

    Идеята да кандидатстват за промяна е на директорката на училището Красимира Димитрова. Тя вижда вече реализирани проекти на Фондацията в други учебни заведения и решава да направи комуникация с членовете й. Така година по-късно обновяването вече е факт. Символичното откриване на новото свежо и красиво пространство днес направи Албена Спърлинг.

    „За мен беше голямо удоволствие, че училището кандидатства по проекта, благодарение на което сега съм тук. Радвам се, че срещам желание в ръководството на училище в едно малко населено място, откъснато от централните градове, да промени средата за учене на децата. Всички тези деца трябва да учат в позитивна среда, да вярват в себе си, за да могат да постигат и да мечтаят, защото те принадлежат на нашата прекрасна страна-България и съм сигурна, че една голяма част от тях ще имат вдъхновението на продължат да учат и преследват своите мечти“, подчерта Албена Спърлинг.

    Проектът „Обичам моето училище“ е създаден по нейна идея и по него е финансирано обновяването на средата в десетки училища в страната.“Основната мисия на нашата фондация е да подкрепяме образованието, чрез създаването на приветлива среда и естетична нагласа на подрастващите и учителите към техния втори дом-училището. Аз съм единствената българка в благотворителната организация. Моето сърце е лъвско и затова подкрепям моята родна и мила мила страна България. Обичам българските учители, обичам Българиь и много се вълнувам, че мога да давам подкрепата си с обич“, каза още развълнувана през сълзи от топлото посрещане от децата в село Войводово Албена Спърлинг

    Нейното посещение се превърна в истински празник с програма от песни, танци и стихотворения, посветени на родината и знанието, и със специалното участие на гостите от фолклорната певческа група към читалището в с. Войводово и 10-годишният гайдар от Хасково Мартин Пашов.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини