От х:

Днес в x:

Полицията засилва контрола край училища и натоварени кръстовища

В районите на училищата и кръстовищата с интензивно движение е организирано засилено полицейско присъствие, съобщиха от областната дирекция на МВР. Поводът за това е предстоящият първи учебен ден – 17 септември.

Още в началото на лятната ваканция, районните управления “Полиция” и “Пожарна безопасност и спасяване” в Хасковска област предприеха действия за гарантиране на повече сигурност за учениците през новата учебна година. В сътрудничество с общините, Регионалното управление на образованието и училищните ръководства бяха планирани и изпълнени комплекс от мерки за обезопасяване на училищните сгради и дворове и за подобряване организацията и безопасността на движение в районите на учебните заведения.

През летния период служителите от противопожарен контрол са извършили проверки в учебните заведения в областта. Проведени са срещи с общинските администрации и директорите на училища, за осигуряване на безопасността през учебната година и е създадена организация за предварителен контрол при извършваните ремонти в училищните сгради, с оглед привеждането им в съответствие с действащите противопожарни норми и изисквания. При извършените проверки е напомнено, че училищата трябва да разполагат с изправни уреди за първоначално гасене, вътрешните пожарни кранове да са оборудвани, да има изработени схеми и да са създадени добри условия за евакуация на учениците и персонала в случай на пожар.

Служителите от пътна и териториална полиция също са извършили проверки в районите на училищата. Съвместно с представители на общините е направен преглед на пътната маркировка и знаковото стопанство, осветлението и средствата за принудително намаляване на скоростта в училищните райони, на обезопасеността на входовете на учебните заведения и прилежащите им дворове. За констатираните недостатъци са предприети мерки за отстраняване на рисковете за сигурността на децата.

В края на август и началото на септември са проведени срещи с РУО, с общинските власти и директорите на учебни заведения и се провеждат охранителни обследвания на всички училища в областта.

Преди и по време на тържествата за първия учебен ден в училищните дворове, в районите край тях и на кръстовищата с интензивно движение ще е осигурено засилено полицейско присъствие. През този период служители на полицията ще осъществяват засилен контрол в районите на училищата в часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители. По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    5 0
    17:58, 12 сеп 2018
    За първия учебен ден разбрахме , а за втория ? И като са направили преглед на маркировката и знаците , кой ще следи дали се спазват.Защото знаци,колкото искаш , двойни линии - също , но в нашия град е спорт да се правят обратни завои през двойна линия , да се паркира на забранени места , а напоследък се правят и гонки в малките часове по един от булевардите .Първия учебен ден ще дойде и ще мине , пътна полиция да започне да дере нарушителите през останалите дни от годината.

Още новини

Последни новини