От х:

Днес в x:

Търсят нова автоморга за старите зарязани коли

Изображение 1 от 2

    14 негодни автомобила, за които не е изтекло 3-месечното предписание за доброволно преместване, стоят зарязани на пътя в Хасково.

    За тях КОРЗ вече е предупредила собствениците им със стикери, залепени на стъклата на трошките, че трябва да ги махнат от мястото, на което в момента са паркирани. Ако това не бъде сторено в административния срок, се пристъпва към принудително преместване. От 2016 година, до момента са издадени 76 предписания за доброволно преместване на излезли от употреба МПС-та, посочиха от Общинската администрация в отговор на запитване на Haskovo.net. 41-а от колите са „вдигнати“ от собствениците си, а 21 са прибрани от фирмата, с която общината имаше сключен договор до скоро-“Калипсо“ ЕООД. Договорът е прекратен обаче, след като през юли тази година се оказва, че дружеството е с неподновен лиценз.

    В момента от общината търсят нов кандидат, който да прибира старите коли, ако това се наложи да е принудително. Сривът в цената на желязото обаче се оказва сериозен препъни камък пред мераклиите да вършат работата по буквата на закона. Това е причината и много от фирмите за скрап да прекратяват дейността си, обясниха от бранша.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ва
      ВАСКО
      9 0
      14:32, 13 сеп 2018
      В кв.орфей пред блок 37- в- вход има 2 коли на които нищо не им е платено не се карат и само място заемат.
    • 2
      Ре
      репортер
      4 -2
      17:09, 13 сеп 2018
      А освен с търсенето на място за авто морга, общината и не дотам умния кмет похвалиха ли се, че хората на "Екопроглес" с метални заграждения затвориха пешеходната пътека на бул. "Съединение" от затапения край на ул. "Г. Кирков" към ресторант "Орфей". . Възниква въпросът това решение взето ли е от комисията по безопасността на движението към ОбС както би следвало или Добри почна да ги решава сам на своя глава тези неща както правеше предшественика му. Боже , срамно е да си хасковлия и тези хора да решават съдбата ни. Къде да се денем?
    Последни новини