От х:

Днес в x:

Скандал за липсващ лекар на борбите в Караманци

Скандал заради липсващ лекар избухна днес на събора в минералбанското село Караманци. Факри Мюслюм от Сърница се оплака пред репортер на Haskovo.net заради безхаберието на организаторите, които не са се погрижили на поляната да има дежурен лекар. Синът му, който бе един от състезателите на импровизирания тепих, пострада в схватка и бе откаран в ортопедията на хасковската болница със съмнения за счупена ръка.

Малко по-късно друг борец изохка и се наложи съдията да му оказва медицинска помощ (на долната снимка).



Организатор на събора в Караманци е кметството и община Минерални Бани. Управникът на Караманци Алейдин Шакир обясни, че има осигурен лекар, но го извикали заради някаква баба в селото и в момента не бил наблизо.

Минути по-късно докторът се появи, придружен от медицинска сестра.



Разговорът с организаторите на събора бе забелязан от Мюслюм, който реши, че става някакъв пазарлък с журналистите. И вие сте купени, обяви той и добави, че ще се обади "по-нагоре".

Над 3000 души се стекоха на селския събор, който бе посветен на 25-ата годишнина от 10-майските събития в селото. Тогава се слага началото на "Възродителния процес" и след общоселско събрание половината село е отведено в милицията. По-късно повечето са освободени, но 10 души от Караманци са осъдени и лежат по няколко години в затвора.



На импровизирания тепих – зелената поляна, излязоха над 200 пехливани. За победителя при мъжете бе предвидено теле, а при младежите – овца. Класиралите се на второ място получиха съответно по 100 и по 50 лева.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини