От х:

Днес в x:

Оставиха зад решетките арестувания крадец-рецидивист

    36-годишният рецидивист Цветан Тошев, обвинен за три кражби в Хасковско, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Васил Панайотов от Районния съд в Хасково.

    Мъжът от Видин е арестуван в петък срещу събота при опит да задигне 2000 лева от офис на фирма в Хасково. Според разследващите обаче на 26 юли той е успял да задигне 500 лева от местна аптека, на 31 юли свил кутии цигари от магазин в Стамболово, а на 4 август – 21 лева от хасковска фирма.

    В тази връзка от Районна прокуратура поискаха обвиняемият да остане за постоянно в ареста и допълниха, че кражбите са извършени в изпитателния срок на едно от предишните му осъждания. Тошев излязъл предсрочно от затвора през април. От държавното обвинение допълниха, че обвиняемият е разследван за други 3 кражби. Според запознати сред тях е и тази от офиса на „Еском“. Haskovo.net публикува и видео записи на два от нощните му набези.

    Защитникът на обвиняемия адвокат Митко Георгиев настоя клиентът му да бъде освободен от ареста. Според него, доказателствата по делото не са категорични и може да се направи само предположение за авторство на престъпленията. Юристът поиска да се назначи съдебно-медицинска експертиза на клиента му, който страдал от дискова херния и имал болки, не само в кръста, но и в десния крак и ръка.

    Магистратът обаче прецени, че здравословното състояние на Тошев не му пречи да остане в ареста. Той разпореди да му бъде осигурена медицинска помощ. Съдия Панайотов прецени, че от събраните доказателства до момента може да се направи предположение, че престъпленията са извършени от обвиняемия, както и че той може да се укрие и извърши друго престъпление.

    Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково. За повдигнатото му обвинение законът предвижда наказание от 3 до 15 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      +-
      +-
      4 -1
      21:04, 7 авг 2018
      "Haskovo.net публикува и видео запис от деянието на 31 август."
      Пак ли да ви критикувам за неточност?
      • Мо
        Морти
        3 0
        07:22, 8 авг 2018
        Те живеят в бъдещето
    • 2
      Цъ
      ЦЪФ
      5 -1
      23:59, 7 авг 2018
      Въй заваллъ .., пуснете го , много уплашен ми се вижда тази видинлийка , , , , , , , хас. Нет 31 Авгъс ама коя година
    • 3
      На
      Набора
      4 -2
      01:47, 8 авг 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини