От х:

Днес в x:

Ремонтираха Богородица, продължават с постамента

Изображение 1 от 3

    Ремонтът на статуята на Монумента Св. Богородица на Ямача вече приключи. Майсторите продължават обновяването на постамента, съобщиха от община Хасково.

    14- метровата фигура на Божията майка с младенеца бе обследвана, почистена и хидрофобизирана. До дни хидрофобизанта ще кристализира и статуята ще бъде с още по-равен бял цвят. 
    Ремонтът беше  наложителен заради водата, която се просмукваше през фигурата в следствие на което започна рушене на плочките на постамента и параклиса в монумента.
     
    Обновяването на статуята мина под ръководството на Петьо Александорв, син на автора на статуята, който притежава и авторските права за нея. След обществена поръчка бе избрана и фирма, която да възстанови и укрепи плочите на постамента на статуята. Прогнозата е, че до началото на септември ремонтните работи ще приключат изцяло.  Общата стойност на обновяването  е около 60 хил.лева.
     
    До дни се очаква да бъде избран след обществена поръчка и  изпълнител на ремонта на параклиса под статуята.
     
     Haskovo.net
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      хаха
      7 -3
      15:15, 7 авг 2018
      Вече над 2 часа троовете мълчат. Изглежда няма какво да кажат вече,заучените им фрази ни омръзнаха.
      (Чакай да разлаем кучетата)
    • 2
      Пр
      принцесата от Монако
      2 -1
      09:58, 8 авг 2018
      Браво,една хубава новина!Нищо,че чакахме 6 месеца за работа,която се свърши за 3 дни! Да се надяваме,че да 8 септември ремонтът ще е приключил ,или не!?Защо сега ще търсим нова фирма,защо продължава да се работи на парче?

    Още новини

    Последни новини