От х:

Днес в x:

Никой не признава за незаконната бариера в центъра, ще я събаря Екопрогрес

Никой засега не е признал, че е заградил паркинга зад блока над военния стол в центъра на Хасково с незаконна бариера, съобщиха от общината след запитване от Haskovo.net. За преградата писахме миналия месец след читателски сигнал.

Нашият читател се жалва, че живее в съседство и след работа не може да намери място за колата си, а на заградения паркинг имало свободни места. Но бил недостъпен заради бариерата.

От общината тогава провериха и се оказа, че бариерата е монтирана там без разрешение, а паркингът е на общинска земя. Съставен бил констативен акт, който стоял залепен на бариерата няколко дни. На 27 юли е издадена заповед за доброволно премахване на съоръжението, като е даден 14-дневен срок за това. Срокът изтича в края на тази седмица.

“Ако дотогава собственикът на незаконното съоръжение не го премахне доброволно, заповедта ще бъде предадена на “Екопрогрес”, които ще я махнат”, уточниха от общинската администрация. Това ще стане следващата седмица, допълниха оттам.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ху
    Хулиган
    53 -5
    19:59, 6 авг 2018
    Хе хе. Нещата са много прости и лесни. Тая бариера е заключена. Който има ключ за нея е участвал в поставянето и, макар и финансово. Ако успеете да събудите полицай от общинска полиция да застане рано сутрин там, тоя който отключи да излезе с колата си, явно е участвал в поставянето и. Просто е! Уж полиция, главите им трябва да врът от дедукция, а те един акт или фиш не могат да напишат грамотно! Едно време се носеха вицове за неграмотни милиционери които били овчари. Е , те бяха 100 пъти по-грамотни от сегашните евро кадри!
  • 2
    Ма
    МАНГО
    26 -3
    22:19, 6 авг 2018
    В момента, в който бариерата падне, да не забравите да го разчертаете за синя зона! ха-ха
  • 3
    Ва
    Васко
    27 -7
    22:25, 6 авг 2018
    Има и по-просто - на всички собственици на коли, които са зад бариерата им вземат по 1000-2000 лв глоба, защото всички са участвали и са се възползвали от общото благо, като са пречили на другите.
  • 4
    Пи
    питам
    22 -2
    00:41, 7 авг 2018
    И защо е това дълго чакане? За да не се нарушат правата на престъпниците ли? Защо не е премахната веднага?
  • 5
    Ан
    Антигон
    7 -8
    09:06, 7 авг 2018
    Неуместни коментари дотук, първо земята до тези блокове е държавна, а не общинска, тя е собственост на Министерство на отбраната, защото и двата блока са на военни, ако са я взели общината следва да се направи синя зона, тоя чеп дето протестира сега ще плаща-хаха!
    • Jo
      John
      4 -3
      09:52, 7 авг 2018
      ако беше така, общината нямаше да иска премахването на незаконно оградения общински имот, това си е самоуправство, тиквите юристи в общината вместо да се почесват, да подадат сигнал в прокуратурата!
    • Да
      Да бе,
      10 -5
      10:13, 7 авг 2018
      ако беше общинска, брадатия бивш кмет отдавна да я беше направил синя зона. А за тия дето пискат срещу бариерата - Що вряскате бе ? Защото ви е яд, че хората си имат паркинг на блоковете, и вас като ви се свиди да плащате за синя зона в центъра, искате да се настанявате там денонощно и безплатно нали? Защото така сте свикнали -- да гледате в чуждото канче. Ако всичките тия дето ровят и завиждат, и пращат доноси, имаха възможност пред техните си жилища да заградят паркинга, веднага щяха да го направят.
  • 6
    Ме
    Местен
    6 -2
    09:27, 7 авг 2018
    Както плащаме всичко други живеещи в централна градска част. Нормално е . Има и целогодишен абонамент на разумна цена.
  • 7
    Ив
    Иван Янчев
    8 -6
    09:31, 7 авг 2018
    Браво, нещо хубаво да прочета днес! Най-после някой ми обърна внимание на моите сигнали. HASKOVONET--моите адмираций а ти Г-н Антигон явно си много засегнат от това което ще се случи и стига с това :"Мястото е на Министерството на отбраната". Сигурно си от старата номенклатура и още живееш в 20 век!
Последни новини