От х:

Днес в x:

Отхвърлиха отчета на кмета за бюджета, бил пълен с грешки

Отчетът на кмета Добри Беливанов за изпълнение на бюджета и средствата от Европейския съюз на община Хасково за 2017 г. беше отхвърлен на днешното заседание на Общинския съвет. Той беше внесен в докладна записка от градоначалника за гласуване от местните парламентаристи.

Преди гласуването имаше изказвания по темата. От ДПС възразиха, че в бюджета не виждат „хасковлията от крайния квартал“. За квартал Хисаря в бюджета са предвидени 7 153 лева, а в графата отчетени – 0 лева, тоест няма похарчени средства в квартала. Общинският съветник от ДПС Йозджан Мехмед обясни, че благодарение на усилията на техния депутат Йордан Цонев от Министерството на финансите са заделени 370 000 лева за изграждане на канализация там.

Председателят на бюджетната комисия Даниел Гаргов заяви от трибуната, че комисията е допуснала за разглеждане бюджета, но не го подкрепя, защото е пълен с грешки. Най-големи са възраженията в отчета за сметосъбиране и сметоизвозване. За миене на улици са били предвидени 70 000, а са отчетени 250 000, което е неколкократно завишение. За зелени площи са предвидени 920 000 лева, а са похарчени 1 410 000 лева, което с около половин милион повече. В графата капиталовите разходи за ремонти на улици и други са отчетени 5 000 000 лева, а са предвидени 10 000 000, което изпълнение под 50%.

„Не може да одобрим документ пълен с грешки, който сигурно ще бъде върнат от Министерството на финансите“, заяви още Даниел Гаргов.

Отчетът беше отхвърлен.

Заседанието на Общинският съвет продължава, очаквайте подробности по-късно и за другите решения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Ке
    Кеца
    47 -3
    10:48, 27 юли 2018
    Банално !!!! от как кмете каза назад няма да ядете шипков мармалад, работа тръгна назаде, града загуби цели 4 години, гледайки този цирк на съветниците. Догодина на изборите пак ще обещавате, безсрамници, засрамете се !!!!!!!
  • 2
    Те
    Терличката
    43 -4
    10:52, 27 юли 2018
    Градът е тотал щета... Даже не знам защо го наричате град... Дъното отдавна е подкопано!
  • 3
    Ви
    Вили
    19 -6
    11:01, 27 юли 2018

    Мен ме вълнува сделката за паркингите и не разбрах как така не могат да прекратят една корупционна сделка.Отговорът е - не искат.Ясно е че Общината губи, в това число и ние всички.Съвсем видими са интересите на Герб - Паришев бил един от основателите.Ясно, Герб няма да подкрепят нищо срещу него.Чудя се даже как са разрешили изобщо на Шалапатов да рови там(Шалапатов дръж се).Жоро Пеев пък е ясен щото той иска да е на амбразурата и да защити стария кмет който вероятно се е възползвал от тази сделка.И хората на стария кмет имат интерес да не мине и ще го защитават до кръв.Така че тия с паркингите ще продължават да си прибират парите още 8 години примерно.Да ви е честито хасковлии. Сцената се разигра пред вас.Нагледно се видя кой какви интереси има.Само дето не разбрах защо се заяждаха с Пеянков че ползвал безплатни паркинги.Ако е така той няма никакъв интерес да му станат платени паркингите.Неговата позиция не ми е ясна.Ако той си гледаше интереса трябваше да си мълчи и да не разбутва въпроса с паркингите.Ама той е един от вносителите.

  • 4
    Об
    Обективно
    23 0
    12:07, 27 юли 2018
    Пълна агония!Положението не само в града,но в цялата община е отврат,тъпчим,че и пропадаме.Пуснете кокала,докато не сме станали 20000 души население в Хасково!Срам и позор!
  • 5
    Кв
    Квадратен
    15 0
    12:34, 27 юли 2018
    Съветника от Хисар какво изказване направи и по това съдете защо потъва Хасково.Е такива хора ни чертаят бъдещето на децата.
  • 6
    Кр
    Кръгъл
    18 -7
    12:44, 27 юли 2018

    Ти се дразниш от ДПС-то, аз също, обаче забелязваш ли че тя е единствената партия, която носи отговорност за хората си.Герб нищо не ги интересува, само крадат.ДСП се грижат хората им да имат държавна служба, грижат се за асфалтиране на улиците им и за прекарване на канализация.Покажи ми герб какво направиха за мене и за тебе.

  • 7
    Ва
    Вангел
    4 -4
    13:20, 27 юли 2018
    Браво много добро исказване
  • 8
    Об
    обикновен циник
    9 -6
    13:41, 27 юли 2018
    Знаете ли, че на Добри Беливанов не му пука дали ще приемат отчета. Не за друго, ами защото за нищо не му пука. Той иска просто да е кмет каквото и да значи това. Дори това да го плюят и осмиват му носи някакво мазохистично удоволствие като на онзи хомосексуалист, който желаел да стане национален вратар по футбол, да пусне евтин гол и целият стадион вкупом да го псува. Хасковлии, в този град няма хора, на чийто морал да разчитаме. Няма кмет , няма общинска администрация, няма нито един читав съветник. Никой от тях обаче не е виновен, виновни сме ние, че ги търпим. Крайно време е хората, които имат име на професионалисти и личности да се обединят, да вземат нещата в ръцете си, да излъчат ако не велик, но поне нормален гражданин за кмет и работари, а не подлоги за съветници . Това , което в момента се разиграва пред очите ни е обиновен цинизъм. На всичкото отгоре с нашите пари на данъкоплатци им плащаме да се гаврят с нас. Не бива- все още ни е останала малко вяра и достойнство.
  • 9
    Ли
    Лиско
    3 -2
    16:09, 27 юли 2018
    Остава една година до времето, когато старият кмет ще се завърне на бял кон! Дали той самия, или негов човек няма значение. Тези войни кмет - съветници - обпастен ще доведе до пълен провал на ГЕРБ на следващите избори. Само те /ГЕРБ/ не го осъзнават, впримчени в битката!....
  • 10
    По
    Поназнайващ
    5 -1
    17:29, 27 юли 2018
    Как успя Гаргов да открие грешките, като той самият е една голяма грешка, не си подготвя домашното това момче и да не се притеснява за Министерството , че още през м. февруари са приели въпросния отчет без забележки, Сметна палата го е одитирала,така че Гаргите грачат, нали им взеха салкъма.
  • 11
    По
    Поназнайващ
    1 -1
    21:29, 27 юли 2018
    Боже, Боже настъпи смут в иначе едно порядъчно семейство,ако не ме лъже паметта до септември жената Гаргова отчиташе този бюджет и ко праим ся?!?!?
  • 12
    Пр
    принцесата от Монако
    1 -1
    01:17, 28 юли 2018
    Виж сега,ПО-НЕЗНАЙВАЩ,трябваше да прочетеш няколко пъти заглавието на статията,да вникнеш в съдържанието и тогава да коментираш!Това като начало!И явно календарчето ти е с доста неоткъснати странички - ако можеш да разбереш за какво иде реч!!!!!!
  • 13
    Пр
    Принцеса Стефани
    0 0
    13:59, 28 юли 2018
    Една съседка ми каза ,че служители от общинска администрация си позволяват,да отсъстват от работа без да има заповед за отпуска.По наглите напускали и страната даже .
Последни новини