От х:

Днес в x:

Започва изграждането на канализацията на „Хисаря“ с 370 бона от държавата

370 хил. лева са отпуснати от Министерството на финансите за изграждането на канализация в квартал „Хисаря“. Това съобщи от трибуната на Общинския съвет на Хасково Йозджан Мехмед. Общинският съветник от ДПС подчерта, че финансовата помощ за прокарване на съоръжението е издействана от депутата Йордан Цонев. Работата по канализацията започва след около 2 седмици.

Мехмед взе думата и по отношение на сметопочистването на града, като посочи фрапиращ пример за плащане на таксата битови отпадъци, а в същото време непредоставяне на услугата за сметосъбиране и сметоизвозване на цяла улица в областния град. Става въпрос за ул.“Петрич“ в квартал „Изгрев“. От две години там боклука на хората не се извозва, посочи общинският съветник „Хората, които жевеят там плащат такса смет, а на практика не получават част от услугата. Освен това става ясно, че улицата изобщо не е включена в договора с изпълнителя“, каза той. Йозджан Мехмед поясни, че от писмения отговор на въпроса, който е задал към местната администрация защо това е така, става ясно, че една от причините боклука от улица „Петрич“ да не е включен в графика за прибиране, е че шосето там е твърде тясно и машините не могат да влязат.

Заради сътуацията се получи и предложение хората от тази улица да подадат декларации, чрез които да им бъдат приспаднати част от дължимата такса за боклука. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Пр
    Прост кенанец
    16 -3
    10:08, 27 юли 2018
    Замириса на избори, и ДПС се активираха.
    А защо улицата е толкова тясна, да не би защото, старият кмет даде разрешителни за строеж , на всеки ДПС-активист. Да каже този общински съветник, как ДПС прекара мръсният канал, на същата тази улица! Против всички правила!
    Но , както знаем, за тази партия ,Българските закони не важат.
  • 2
    На
    Набора
    11 -2
    10:53, 27 юли 2018
    Хубаво ще правят канализация в Хисаря ами що не каже дъртия чокър Беливанов и оня мишок Делян Добрев какво стана с обещанията им за Болярово.Не забравяйте мишоци и чокъре че пак ще дойдат избори и тогава вие ще ни хванете за чакъра да гласуваме.
  • 3
    Зи
    зидаро -мазач
    9 0
    12:13, 27 юли 2018
    Смехотворно! В началото на 90-те години, бай Реджеб Чинар издейства едни пари за ПУП на "Хисаря", после небеизвестния Юджел Атила си прави реклама с кв. "Хисаря". Накрая нямало канализация! Ами къде е канализацията, там има доста блокчета вече отдавна построени. Това е безумно и безотговорно, да се строи, каквото и да било без канализация!
  • 4
    Ху
    Хубен Стефанов
    8 -5
    12:19, 27 юли 2018
    Някой отчита ли ,че половината квартал е незаконно строителство без градски план-тесни улици без тротоари..Колко къщи изобщо не плащат данъци -крадат вода и правят нерегламентирано сметище в западна посока.Кога към тези хора ще подходим като към граждани,а не като гласоподаватели Законите са за всички.
  • 5
    Ми
    Милко
    5 -5
    12:29, 27 юли 2018
    Това е фалшива новина. В Хисаря няма улична регулация. Каква канализация? Кво ДпС и къв Йордан Цонев. Това е пълна глупост.
  • 6
    Ст
    Стенли
    5 0
    15:09, 27 юли 2018
    А какво стана с Болярово? Не ни асфалтирате улиците щото чакаме канализация от половин век. А като дойде числото си чакате данъците за колите. Вече взима да ми писва, сменил съм шарнири, тампони, амортисьори. Сметката на кой да е пратя? Имаме дупки до кръста. Стига вече вашите партийни глупости.
  • 7
    Ба
    Бадман
    2 0
    13:41, 6 яну 2019
    Ха ха те от 70 години я правят тая канализация и път.На тия избори да ме хванат за питона ха ха.Първо да го направят пък после ще си помислим
Последни новини