От х:

Днес в x:

6 фирми искат между 323 хил.лв.- 432 хил.лв. за Общия устройствен план на Хасково

Изображение 1 от 2

  От 323 хил.лв. до 432 хил.лв. е финансовата линия, в която се движат предложения на шест фирми за изработване на Общия устройствен план на Хасково. Пликовете с ценовите оферти бяха отворени от нарочната комисия, председателствана от зам.-кмета Велин Балкански днес, като да присъстват на нея бяха поканени и медиите.

  Обществената поръчка е за изработването на общ устройствен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка на съвместимост. Прогнозната стойност на поръчката е 450 000 лева без ДДС. Проектът ще обхваща общината с всички населени места и землищата им.

  При отварянето на офертите се попълват декларации, в които членовете на комисията заявяват, че нямат конфликт на интереси с никой от участниците в търга. Още в началото на процедурата днес това стори и юристът Банко Банев, който със заповед на кмета Добри Беливанов замени като член на комисията главния юрисконсулт Андрей Делиев.

  Девет са участниците, подали документацията си по обявената обществена поръчка. Три от фирмите са предложени за отстраняване от комисията и техните ценови оферти не бяха отворени. След като се запознае с мотивите на комисията, от решението на възложителя на обществената поръчка - кметът на Хасково ще стане ясно окончателно дали тези три фирми ще бъдат отстранени.

  Останалите получиха точки от комисията по подадените проекти спрямо 4 критерия: обосновка на участника и изготвяне на ОУП, методология за изготвяне на ОУП, управление на риска и организация и план за изпълнение на проекта. Най-висок общ брой точки -70, е събрала „ОУПО-Хасково-2018“ ДЗЗД. Най-ниската оферта беше предложена от ДЗЗД „Консорциум Урбан груп“-323 хил.лв, без ДДС.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   На
   Наско
   18 -4
   19:19, 18 юни 2018
   Едно време кой го правеше това? Общината! Сега не може ли? Може, ама няма далавера - трябва да е частна фирма, че да има комисионна! Така е навсякъде!
  • 2
   Ко
   колежка
   11 -10
   20:40, 18 юни 2018
   Ей, Балкански колко си долен! Как заспиваш спокойно вечер! Интригант и рушветчия!
   • Ду
    Дуду
    5 -1
    13:40, 19 юни 2018
    Долни сте Вие!Какво?Нямате лични облаги и обвинявате хора с достойнство и чест!Ако имате проблем с Г-н Балкански,вратата му е отворена,но дали ви стиска?Ами НЕ!Не ви стиска,защото само знаете да искате и като не ви дадът, и с право,почвате да плюете!
  • 3
   Кр
   Кръстоносец
   5 -4
   09:53, 19 юни 2018
   Не стреляйте по пианиста! Балкански е единствения работещ човек в тази община. Без него с този кмет сме живи за погребване. Защо чак сега се предприемат стъпки за градоустройствения план. За да дойде след една година някой хитрец като Георги Иванов или дори самият той и без общ градоустройствен план на парче да си правят поразии като например покриването на реката или застрояването с павилиони пред изчислителния център и други малоумия. Добри никаква не я свърши за тези почти три години, сега не може да се оправдава нито с дребния Делян с многото умни и способни роднини, нито със зам.кметовете си. Ей, това ли заслужаваме ние, хасковлии, да ни разпъват между крадци като Георги Иванов и некадърници като Добри Беливанов?
  • 4
   Пе
   Петя Стоянова
   2 -3
   09:58, 19 юни 2018
   Много точен коментар! Поздравления!

  Хороскоп за 15.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
  15.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  15.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
  15.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  15.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
  15.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
  15.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
  15.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
  15.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  15.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
  15.09.2019
  Последни новини