От х:

Днес в x:

12 °C

6 фирми искат между 323 хил.лв.- 432 хил.лв. за Общия устройствен план на Хасково

Изображение 1 от 2

  От 323 хил.лв. до 432 хил.лв. е финансовата линия, в която се движат предложения на шест фирми за изработване на Общия устройствен план на Хасково. Пликовете с ценовите оферти бяха отворени от нарочната комисия, председателствана от зам.-кмета Велин Балкански днес, като да присъстват на нея бяха поканени и медиите.

  Обществената поръчка е за изработването на общ устройствен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка на съвместимост. Прогнозната стойност на поръчката е 450 000 лева без ДДС. Проектът ще обхваща общината с всички населени места и землищата им.

  При отварянето на офертите се попълват декларации, в които членовете на комисията заявяват, че нямат конфликт на интереси с никой от участниците в търга. Още в началото на процедурата днес това стори и юристът Банко Банев, който със заповед на кмета Добри Беливанов замени като член на комисията главния юрисконсулт Андрей Делиев.

  Девет са участниците, подали документацията си по обявената обществена поръчка. Три от фирмите са предложени за отстраняване от комисията и техните ценови оферти не бяха отворени. След като се запознае с мотивите на комисията, от решението на възложителя на обществената поръчка - кметът на Хасково ще стане ясно окончателно дали тези три фирми ще бъдат отстранени.

  Останалите получиха точки от комисията по подадените проекти спрямо 4 критерия: обосновка на участника и изготвяне на ОУП, методология за изготвяне на ОУП, управление на риска и организация и план за изпълнение на проекта. Най-висок общ брой точки -70, е събрала „ОУПО-Хасково-2018“ ДЗЗД. Най-ниската оферта беше предложена от ДЗЗД „Консорциум Урбан груп“-323 хил.лв, без ДДС.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   На
   Наско
   18 -4
   19:19, 18 юни 2018
   Едно време кой го правеше това? Общината! Сега не може ли? Може, ама няма далавера - трябва да е частна фирма, че да има комисионна! Така е навсякъде!
  • 2
   Ко
   колежка
   11 -10
   20:40, 18 юни 2018
   Ей, Балкански колко си долен! Как заспиваш спокойно вечер! Интригант и рушветчия!
   • Ду
    Дуду
    5 -1
    13:40, 19 юни 2018
    Долни сте Вие!Какво?Нямате лични облаги и обвинявате хора с достойнство и чест!Ако имате проблем с Г-н Балкански,вратата му е отворена,но дали ви стиска?Ами НЕ!Не ви стиска,защото само знаете да искате и като не ви дадът, и с право,почвате да плюете!
  • 3
   Кр
   Кръстоносец
   5 -4
   09:53, 19 юни 2018
   Не стреляйте по пианиста! Балкански е единствения работещ човек в тази община. Без него с този кмет сме живи за погребване. Защо чак сега се предприемат стъпки за градоустройствения план. За да дойде след една година някой хитрец като Георги Иванов или дори самият той и без общ градоустройствен план на парче да си правят поразии като например покриването на реката или застрояването с павилиони пред изчислителния център и други малоумия. Добри никаква не я свърши за тези почти три години, сега не може да се оправдава нито с дребния Делян с многото умни и способни роднини, нито със зам.кметовете си. Ей, това ли заслужаваме ние, хасковлии, да ни разпъват между крадци като Георги Иванов и некадърници като Добри Беливанов?
  • 4
   Пе
   Петя Стоянова
   2 -3
   09:58, 19 юни 2018
   Много точен коментар! Поздравления!

  Хороскоп за 29.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
  29 яну 2020
  Последни новини