От х:

Днес в x:

До 23 април подават оферти за изработването на Общ устройствен план на Хасково

Нова обществена поръчка за изработването на Общ устройствен план на Община Хасково, включващ Екологична оценка и Оценка за съвместимост е обявена от местната администрация. В електронния сайт на Регистъра на обществените поръчки тя е с подадена с дата 26-ти март.

Прогнозна стойност на поръчката е 450 000 лв, без ДДС. Това са средства от държавния бюджет, чрез Министерство на регионалното развитие и благоустройството, както и със собствено финансиране от страна на възложителя - Община Хасково.

Главната цел на Общия устройствен план на Общината е да създаде териториална планова основа за нейното дългосрочно устойчиво устройствено развитие в съответствие с приетите стратегически документи за регионално развитие - Регионален план за развитие на Южния централен район за планиране, Областната стратегия и Общинския план за развитие 2014-2020 г., и със специфичните за Община Хасково природни, културно-исторически, туристически и други ресурси.

Срок за получаване на оферти или на заявления за участие е 23-ти април.

Предходната обществена поръчка за изработването на Общ устройствен план на Хасково, беше прекратена окончателно през август 2020 г., след като ВАС потвърди законосъобразността на заповедта на кмета на Община Хасково Станислав Дечев, с която той я спря няколко месеца по-рано.

Аргумент за прекратяването на предходната бе, че тя е  възложена реда на договаряне без предварително обявление, поради липса на конкуренция,  тъй като на  налице е била само една „подходяща“ оферта.

Новата обществена поръчка е чрез открита процедура, която  да осигури максимална конкуренция и равнопоставеност между потенциалните участници.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ап
    АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 04.04
    5 -3
    20:55, 27 мар 2021
    СЕГЕ Станчо Будалата ще узакони две неща :
    - "Конака на п@мака" на Ямача
    - и "Къщата на тротоара" на другата мутра
    ....................
    Флорентински Мутро Ренесанс с елементи на Ориенталска Архитектура
    • До
      до червения априлски боклук
      2 -4
      23:24, 27 мар 2021
      пише се априлски пленум гнидо!
    • Ап
      АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 04.04
      2 -1
      23:38, 27 мар 2021
      За вас Мутрите и Бейовете може и да е Райна Робиня
      .............................
      Но за нас е Райна Княгиня :))
Последни новини