От х:

Днес в x:

Предварителният проект за ОУП трябва да е готов до 7 юли, но предстои обсъждане

Продължава изработването на предварителния проект на Общ устройствен план на Хасково. Това заявиха от общинската администрация в отговор на запитване на Haskovo.net относно възложената обществена поръчка.

От Община Хасково уточниха, че са предали всички изходящи данни за изработването на предварителния проект на ОУП. На 7 юли 2023 година той трябва да бъде предаден на Община Хасково. След това ще започнат процедурите по съгласуване с всички компетентни институции.

След приключването на този процес, който може да продължи месеци, следва обявяване на ОУП и обявяване на обществено обсъждане.

Стойността на поръчката е 440 000 лева без ДДС, от които 164 000 лева са осигурени от споразумение с МРРБ. На 10 февруари 2022 г. за нея бе подписан договор между Община Хасково и ДЗЗД „Заедно за община Хасково“, в чийто състав влизат „Сървей Груп“ ЕООД и „Гея-Проект-Консулт“ ЕООД.

ОУП включва екологична оценка и оценка за съвместимост. Той е важен стратегически документ, чиято цел е да даде яснота за решаването на проблемите, управлението и развитието в следващите 15-20 години на града и останалите населени места в община Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини