От х:

Днес в x:

Обществената поръчка за Общ устройствен план на Хасково е законна

Върховният административен съд постанови решение, с което оставя в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията за отхвърляне на жалбите срещу процедурата за изработване на Общ устройствен план на община Хасково.

Поръчката за изработване на Общ устройствен план на община Хасково включва екологична оценка и оценка за съвместимост. Прогнозната стойност е 450 000 лева.
Решението на ВАС е от 24 октомври и е окончателно.

„С оглед на постановеното решение комисията за разглеждане и оценка на офертите ще продължи своята работа. Предстои да бъде избран изпълнител от поканените двама участника“, уточниха от кметството. Така процедурата по пряко договаряне продължава.

Поканени са две фирми за участие-„Урбика“ от София и ДЗЗД „Планконсулт Хасково“, която също е със седалище в София.

До процедура по договаряне се стигна, след като през през септември, миналата година, при последната обявена обществена поръчка, бяха подадени 6 оферти, но те бяха преценени от назначената комисия като неподходящи. Така обществената поръчка беше прекратена. А от кметството изпратиха покани към фирми за изпълнението на заданията. Това пък от своя страна доведе до недоволството на гилдията на архитектите и проектантите.

Съдебното решение на ВАС може да видите тук:

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ха
    Ха
    10 0
    15:45, 25 окт 2019
    Ха сега......
  • 2
    Ес
    еснаф от центъра
    21 -10
    15:58, 25 окт 2019
    Нищото , което сътвори Беливанов е по-вечно и от самия него. Някой дава ли си сметка какво представлява общия градоустройствен план? Това е законът , по който трябва да се извършва строителството в едно населено място. Нямаме такъв, защото не бе изгодно на Великия Георги Иванов.Той работеше на парче с частични планове. Така застрои реката, направи онова безумие със сервизните платна на Кърджалийска, вместо да е път с по две ленти в една посока и компрометира всички възможни градоустройствени решения за облекчаване на графика, чистота на въздуха в Хасково и създаване на нормални комуникационно-транспортни връзки. Бай Добри дрема цял мандат и накрая сътвори някаква глупост , която да завещае на хасковлии. Градоустройствен план би трябвало да се направи след широко обсъждане с гражданите, след допитване на архитекти, до органите на КАТ, до противопожарни служби, до историци, до хора с несъмнени естетически познания, а не да се прави в късни доби в компанията на Гела или на едно момиче, което може да е внучка на кмета, но май е нещо съвсем друго.
    • Ко
      Кое
      8 -2
      16:17, 25 окт 2019
      Кое момиче?
    • Ве
      Великия Георги Иванов
      6 -5
      16:50, 25 окт 2019
      На парче беше много изгодно!
  • 3
    По
    полиглот
    13 -4
    16:37, 25 окт 2019
    С кое от двете й имена, с които е известна искаш да ти я посоча- българското или турското?
    • Ко
      Кое
      1 -2
      23:29, 25 окт 2019
      Кое бе, Джемката ли, там от финансовия състав Рая Ружа ква са зовеше,Радка ли беше?
  • 4
    Бе
    без задръжки
    12 -4
    17:14, 25 окт 2019
    дядо виси под балкона и чака с влажни очи галето,около мадара всички са го виждали
Последни новини