От х:

Днес в x:

Басейните в Хасковско изрядни в началото на лятото

    Плувните басейните в Хасковско са изрядни в началото на лятото, увери шефът на дирекция „Обществено здраве“ в Регионалната здравна инспекция д-р Димитър Тонев.

    В началото на всеки летен сезон от РЗИ правят регулярни проверки на тези обекти. Здравните служители следят за замърсяване на водата и за дезинфекцията. Проверките се извършат три пъти в годината - в началото, в средата и в края на сезона. Освен това собствениците на плувните басейни също имат ангажимент да следят показателите на водата през 15 дни, по предписания на РЗИ.

    „На този етап сме извършили само първата част от изследванията и можем да кажем, че водата в басейните отговаря на изискванията по микробиологични и химични показатели“, категоричен беше д-р Тонев. Той поясни, че няма издадени предписания и няма наложени актове за нарушения.

    Д-р Тонев припомни, че в областта има общо 37 басейна, но не всички работят. В Хасково работещите плувни съоръжения са 7. Най-много басейни – по 8 има в общините Минерални бани и Димитровград, където тази година откриха нов комплекс.

    Гражданите могат да подават сигнали за нередности при посещения в басейните. Те могат да наблюдават дали е бистра водата и евентуално за някакви раздразнения на кожата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Рз
      РЗИ, привет
      4 0
      22:08, 8 юни 2018
      Аз обичам да пикая в басейна.
    • 2
      El
      El
      1 0
      13:02, 9 юни 2018
      За сега
      И аз обичам да пикая в тях

    Още новини

    Последни новини