От х:

Днес в x:

Със златни медали изпрати двама от абитуриентите си Гимназията по туризъм

    Те са бъдещите готвачи, пекари, сладкари, гидове, ресторантьори, туристически мениджъри. Повечето от тях ще продължат образованието си в България, други смятат още след завършването си да заминат да работят в чужбина. Много от тях са вече опитни, заради практиките, изкарани у нас и в чужбина лета наред. Всеки един от тях знае, че трябва да поеме отговорността в свои ръце за бъдещето си оттук насетен. Всички те-155-те зрелостници на Професионалната гимназия по туризъм “Александър Паскалев“в Хасково са окрилени от мечтите си. И вярват в добрата си реализация след положения труд в средното образование.

    Да вярват, в себе си, да бъдат добри хора, защото човек е богат не с това, което получава, а с това, което дава. Да не забравят, че чудесата съществуват и да ги търсят, за да им се случват. Това пожела на абитуриентите директорът на училището Пенка Георгиева. В емоционалното си обръщение към 12-класниците тя ги посъветва да не забравят приятелите си от последните години в училище, защото школската дружба е силна. И от името на всички преподаватели покани днешните зрелостници да се върнат отново в училището на някой 15-ти септември в живота си, за да кажат, че са успели-като хора и като професионалисти.

    Думите й предизвикаха много сълзи в очите и на младите и на техните красни ръководители, и преподаватели. Сред най-емоционалните бяха „Г“ паралелка с класен Пеню Димитров. За силната връзка помежду им си пролича и от тениските, с които се появиха на изпращането, с надпис на гърба “Отбор Димитрови“.

    С най-добър успех учението си в средното образование приключват 12 „А“ клас.

    Под звуците на химна на училището сред зрелостници бяха отличени най-добрите, проявили се в годините назад в своите професионални области, изявили се в литературата и допринесли за по-интересния училищен живот.

    Прага на училището си за последен път днес прекрачиха със златни медали на гърдите си Благомира Бойчева и Теодор Филипов от 12 „Г“. Двамата са медалисти от Международния конкурс в Москва “Традиционна рождественска маса“.

    Като за последно младежите от 12 клас бяха поздравени от по-малките ученици-от мажоретния състав в училището, с ръководител Петя Тилева, от фолклорната група по народни танци по проект “Твоят час“, с ръководител Галина Щерева, песен изпя от 11-класникът Димо Зотев, за тях танцува и Росица Георгиева.

    Изпращането на абитуриентите завърши с традиционното връчване на посланието им към следващите випускници, а балоните, които бяха пуснати в небето, ознаменуваха стремежа към висотите, които те си обещаха да преследват.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ер
      еро
      13 -8
      12:47, 15 май 2018
      Е тва е работа на даскало да не ходиш редовно и накрая диплома и златен медал да ти дадат и снимка да ти направят за спомен.
    Последни новини