От х:

Днес в x:

36 акта за контрабандисти през ГКПП Капитан Андреево крили в тайници незаконни цигари

Близо 5 хил.кутии цигари от Турция са задържани на българската граница при ГКПП Капитан Андреево през първото десетдневие на май при опит да бъдат пренесени нелегално. По данни на Агенция “Митници“ количествата се прибрани като наднормени от разрешения лимит от 260 преминали през пункта пътници.

За същия период по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 2506 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 36 акта. При един от последните случаи Незаконните папироси са открити в мерцедес, който влезнал у нас от Турция преди седмица.

Шофьорът, български гражданин обявил, че няма стоки или валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ обаче превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При огледа

в специално изграден тайник, под предната седалка, са открити 8280 Контрабандата цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора са съставени два акта. Единият е за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият акт - за наличието на скривалището.

Haskovo.net

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини