От х:

Днес в x:

Кмет и общински съветник в кулинарна надпрева със заешки ястия

    Любители-кулинари и студенти от пловдивския Университет по хранителни технологии се включиха във втория готварски събор в димитровградското село Райново. В кулинарната надпревара се участваха 20 студенти, които бяха разпределени в екипи от по двама души. Повечето от тях готвиха в читалище „Марица“ в селото, което е домакин на проявата. Част от студентите готвиха в домове в село Райново, а в състезанието бяха включени и ястия, приготвени от представители на читалища от околните села. В един от екипите беше общинският съветник Добринка Ганева, която заедно с 84-годишната си майка Димитринка Грозева и помощнички, бяха приготвили заешка капама и тутманик със сирене. Жените представляваха читалище „Васил Левски“ в село Сталево, което беше класирано на трето място в кулинарната надпревара.

    В състезанието участва и кметът на димитровградското село Добрич Марин Маринов, който беше приготвил печен заек. Въпреки старанието на управника в кухнята, ястието му не беше класирано в челната тройка.

    Победители в състезанието е екипът от студентите Дани Николов и Иван Караиванов със заешко руло. На второ място също е отбор от студенти – Златина Матева и Марин Иванов, които бяха приготвили заешки кюфтета.

    Със специална награда бяха отличени студентите от катедра „Хранене и туризъм“. Те получиха безплатен абонамент за кулинарно издание.

    Ястията бяха оценявани от жури в състав - доц. Кремена Никовска от университета и Илиян Илиев - собственик на заведения за хранене и зайцеферма.

    Кулинарното изложение се проведе чрез споразумение за сътрудничество между райновското читалище „Марица“ и УХТ-Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини