От х:

Днес в x:

Почетоха паметта на загинали граничари край Любимец

Изображение 1 от 4

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва във възпоменателна церемония  в памет на тримата български граничари, загинали преди 66 години при защита на държавната граница до връх Сараборун. Паметта на Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов беше почетена в с. Вълче поле, община Любимец. В тържествената церемония участваха депутатите от  ГЕРБ д-р Георги Станков и от БСП Никола Динков, кметът на община Любимец Анастас Анастасов, кметът на община Ивайловград Диана Овчарова, бивши командири на Гранични войски и настоящи началници и служещи в Гранична полиция,  офицери от резерва, граничари, представители на  интернет-форум „Граничарите на България“, местни жители и много родолюбиви българи.

    За героизма и безрезервната защита на родината от страна на мл. сержант Асен Илиев, ефр. Георги Стоименов и редник Стоил Косовски говори кметът на Любимец Анастас Анастасов. Тримата млади мъже загиват, защитавайки държавната граница на 31 март 1952 година. С героизма и саможертвата си те изпълняват на практика девиза на граничните войски „Нито крачка назад, зад нас е България”. След едноминутното мълчание, венци и цветя на признателност обсипаха паметника-обелиск на произведените посмъртно в офицерско звание граничари.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      D1
      D171260
      11 -5
      20:27, 31 мар 2018
      Областният само този син костюм ли има? На 90% от снимките, независимо от повода, зиме и лете е с него. Няма ли кой да му обърне внимание, че има етикет, протокол дрескод?
    • 2
      Не
      Нено
      8 -4
      07:13, 1 апр 2018
      Нямам думи кои “видни” политици са участвали в събитието кметове и депутати .Голям срам са те за областа и България.
    • 3
      D1
      D171260
      3 -4
      15:45, 1 апр 2018
      Този ще си избута и мандата с това костюмче.
    Последни новини