От х:

Днес в x:

Над 300 ученици показаха „Вълшебството на сезоните“, наградиха победителите

    Над 300 деца са участвали в седмия конкурс за рисунка и фотография „Вълшебството на сезоните“, организиран от Астрономическата обсерватория към Младежкия център в Хасково. Творбите са си изпратили ученици не само от Хасково, но от Димитровград, Кърджали, Казанлък, Търговище, Пловдив, Шумен, Червен бряг. Участниците бяха разделени във възрастови групи 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас.

    Днес беше открита изложбата в централното фоайе на културната институция. Бяха раздадени и наградите на учениците, класирани в конкурса на първо, второ и трето място в различните възрастови групи от ръководителя на Астрономическата обсерватория Йоанна Кокотанекова. Бяха раздаде поощрителни и специални награди, осигурени от Младежкия център, Астрономически клуб „Хелиос“ и Астрономическата обсерватория и планетаруим "Джордано Бруно" – Димитровград и рекламна агенция.

    В раздел фотография във възрастовата група 1-4 клас първа е Елеонора Буковска от Казанлък, следвана от димитровградчаните Димитър Колев и Петър Делчев. При 5-7 клас първа е Ева Ненова от Кюстендил, втора е Вяра Граматикова от Хасково, а трета - Дея Димитрова от Варна. При 8-12 клас първи е Георги Георгиев от Казанлък, следван от Габриела Делчева от Хасково и Желислав Николаев от Варна.

    В раздел за рисунка в групата на децата 1-4 клас първа е Кристиана Василева от Кърджали, следвана от Йоанна Николова също от Кърджали и Виктория Тошкова от Търговище. При 5-7 клас първи е Калоян Георгиев от Кърджали, следван от Божидар Маринов от Червен бряг и Селин Муса от Червен бряг. При 8-12 клас победителка е Наталия Казиева от Казанлък, на второ място Анастасия Лучева от Панагюрище, а на трето – Магдалена Замова от Казанлък.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини