От х:

Днес в x:

Хемодиализата с дарение, започна ремонт в отделението

    Отделението по хемодиализа в МБАЛ Хасково се сдоби с ново оборудване. Дарение от телевизор, 50 чаршафа с ластик, 6 апарата за измерване на кръвно налягане и два електронни кантара бяха дарени от БСП. То е направено след молба на пациент, ползващ услугите на отделението в болницата. Апелът за подпомагане е направен до депутатите на БСП от хасковския регион и до председателя на партията Корнелия Нинова. Човекът се обърна с молба към нас, ако може да помогнем, тъй като се налагало при всяко посещение в отделението по хемодиализа да си носят чаршафи и апарати за кръвно, обясни народният представител на БСП от Хасковска област Никола Динков. „Дарението не е голямо, но е необходимо“, заяви той.

    Депутатът Виолета Желева уточни, че средствата за дарението са от фонда на парламентарната група, предвидени за благотворителни акции. Тя допълни, че в бъдеще ще продължат да подпомагат болницата, но се надява за занапред държавната политика в здравеопазването да е такава, че да се налага по-рядко активността на дарителите.

    Дарението беше доставено днес в присъствието на директора на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов. Той благодари на дарителите и заяви, че в отделението по Хемодиализа започнал ремонт. Предстои да бъде изградена стая за спешна хемодиализа, предвидена е и още една. Основен ремонт ще се направи и на помещението, където се обслужват пациентите на диализа. То ще бъде разширено, тъй като отесняло от увеличаващите се пациенти на отделението, където обслужват 58 болни. Ремонтът ще е за сметка на болницата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ко
      Колев
      14 -2
      17:54, 27 мар 2018
      Гелов,защо приемаш дарение от БСП?Какво ще каже Малкия мавър?Да не те отсвири?
    • 2
      На
      Надарен
      14 -6
      18:06, 27 мар 2018
      Каква е тая смехория??? 50 чаршафа,6 апарата за кръвно и цял телевизор...Може ли това да бъде рекламирано дарение?
    • 3
      Aтанас
      13 -1
      18:36, 27 мар 2018
      Гелата е цар на КЕЛИПИРА .Всеки лев е от полза,преди време ми поиска 50 лева за манипулация.
    • 4
      Ив
      Иван
      11 -2
      18:43, 27 мар 2018
      д-р Георги Гелов е най-некадърният лекар, говори само за пари. Дано да му помогнат парите другия свят!
      • Ма
        мастикаджия
        9 0
        19:38, 27 мар 2018
        Иване ,прав си!Да не си му пациент на тоя.Така е у нас.Малък ужас!
    • 5
      Па
      Пациент
      8 -4
      20:41, 27 мар 2018
      Само в Пловдив лекуват,тук в Хасково са търговци!!!
      • Не
        Незапознат
        0 -2
        09:56, 28 мар 2018
        В Пловдив на глава от населението може би има най-много болници.Тоест има конкуренция.Пазара си казва думата.Колкото и лошо да звучи болниците са търговски дружества.Има болни има пари.Даже и в държавните където условията на някои места са символи на мизерията все още има специалисти.Принципа на търговията е както продавача така и купувача да е доволен.Единият че с това успешно си изкарва прехраната,другият че е закупил нещо необходимо.Поради това че сме западащ град и вместо търговци имаме спекуланти положението е такова че колкото дарения,подобрения и каквото още да се направи ще си е същото.Или казано просто с две думи докато не останат само лоялните и съвестно изпълняващи работата си търговци-лекари ще е така.А иначе рекламата на продукт който почти всякой е опитвал и е гнил си е антиреклама.
    • 6
      Sa
      saxofonista
      3 0
      10:03, 28 мар 2018
      Приветствам дарението което е направено за пациентите на хемодиализа в хасковската многопрофилна болница!
      Тези хора наистина заслужават много по-вече и нека нещата да не спират до тук,нека от страна на тези пациенти се направят искания до местните структорите и на другите полилитически партии за неща които им липсват за по- лекото протичане на диализния процес и съм сигурен че ще ги получат!
    • 7
      Dz
      Dzakardo
      1 0
      23:42, 28 мар 2018
      Гелов е синоним на корупция,и това е ясно на всеки.
      Народе????
    Последни новини