От х:

Днес в x:

Канал край Хасково преля и залива производствени бази

    Отводнителен канал край Хасково преля при продължителните валежи, а водата потече към близките производствени бази. Тя заливаше и пътя от областния град към международния път Е-80.

    Според работещите в единия от обектите дъждовната вода се стичала в канала от нивата над пътя. Преливането се получава, защото е запушен отводнителния канал, отвеждащ водата в реката, обясни Мариян Арнаудов, работещ в единия обект. Така водата се разливаше по пътя, но се стичаше и към фирмените сгради. За щастие днес водата не беше нанесла щети в помещенията им. За последните 3 г. обаче едната база се наводнявала три-четири пъти. „Водата в офисите стигаше до коляно“, каза Арнаудов. За да предотвратят поредното наводнение в сградите, служителите на фирмата били в готовност да правят диги.

    Арнаудов допълни, че няколко пъти от фирмата изпращали уведомления до Областно пътно управление, за да вземат мерки за почистване на проблемния канал. Последният сигнал бил от преди месец, но по думите му реакция от държавната служба няма.

    От разливането на водата по пътя на някои места асфалтът беше изровен. Получават се дупки, а и наводнението по настилката е опасно за преминаващите шофьори, които навлизайки с по-висока скорост могат да се завъртят с колите си или да се преобърнат, опасяват се още работещите в производствената база.

    Шефът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев потвърди, че действително при тях е постъпила жалба относно запушвания на канал в този район. Той поясни, че по случая тече проверка и при необходимост ще се вземат мерки за решаване на проблема.

    От метеорологията в Хасково заявиха, че в областния град количеството на валежите от дъжд е 24 литра на квадрат.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Щр
      Щрабаг
      9 0
      22:16, 26 мар 2018
      От години отводнителния канал на кръговото до Техномаркет прелива при обилни валежи и залива завоя при влизане за града. Явно или няма движение, или не пречи на никого...
    • 2
      Хр
      Христов
      12 0
      22:21, 26 мар 2018
      От три години вземат мерки за Бента на улица Дунав..... И още продължаваме да се наводняваме в центъра на Хасково.... По чакайте малко! Трябва проекта да отлежи докато изтече мандата!!!!????
    • 3
      Та
      Така е
      16 0
      22:40, 26 мар 2018
      Не искат да дават пари, стискат ги, има начин да се направи - викайте медиите, само от това ги е страх
    • 4
      Пр
      Производител
      8 0
      11:00, 27 мар 2018
      Абе нали нямаше опаснос от преливане кво стана пак май пак се объркаха работите даеба и даржава скапана един път не се случи нешто позитивно
    Последни новини