От х:

Днес в x:

Кметът към ДПС: Дайте на Хасково басейна на Цигарената

Групата на ДПС напусна заседанието на общинския съвет в Хасково днес, защото мнозинството отхвърли предложението тяхна докладна записка да стане първа точка от дневния ред. С нея се искаше по двама от ДПС да влязат във всички постоянни комисии на ОбС.



Депесарите пропуснаха обсъжданията на 14 докладни и влязоха обратно в залата тъкмо след като колегите им си гласуваха заплати от по 300 лева на месец.

При обсъждането на докладната им записка първи се изказа кметът Георги Иванов. Нямам против съветници от ДПС да влязат в постоянните комисии. Но искам от тях да направят един жест. Към града, не към мен лично. Нека убедят техния общински шеф Мюмюн Искендер, който е ликвидатор на Цигарената, да даде на Хасково закрития басейн. Край с популизма, обяви кметът и се обърна към групата на Доган: Давате, вземате!

Цигарената фабрика е търговско дружество и ние не можем да се месим в работата му, обяви от трибуната Себахтин Исмаил. По закон ние имаме право да участваме в работата на постоянните комисии, още повече, че имаме най-много общински съветници в ОбС, мотивира се Исмаил.

При гласуването предложението бе отхвърлено и ДПС отново остана на сухо.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини