От х:

Днес в x:

ДПС поиска кметът да се извини за фесовете

Официална декларация, в която се иска публично извинение от кмета на Хасково Георги Иванов, прочетоха в началото на днешното заседание на ОбС от съветническата група на ДПС. Те потърсиха сметка от градоначалника за думите му пред медиите "Когато започнете да влизате в общината с фесове, тогава ще разберете за какво става въпрос".

Кметът Иванов се извини. Но преди това подробно обясни, че насаждането на етническо напрежение в Хасково не тръгва от него. Иванов припомни думите на лидера им Ахмед Доган на миналите местни избори "Искам Хасково!" Кой друг политик си е позволявал подобни думи, повиши тон Иванов. И допълни: Искам и аз да ви задам няколко въпроса.



Защо не потърсихте сметка от вашия човек Емин Дормуш, който пред цяла България ме обвини в рушветчийство? Защо никой от вас не излезе да каже, че този човек е просто един мошеник?

Когато писахте тази декларация, защо не написахте и една декларация срещу този, който ограби вас, лично вас и вашите пари, дарени за религиозния дом в Текето? (Става дума за депутата Рамадан Аталай). Всеки един от вас тук в тази зала, е дарил пари за строежа на хотела в Текето, който по-късно Аталай си присвои. Защо мълчите, страх ли ви е, попита Иванов.

Защо не написахте декларация срещу вашия общински лидер Мюмюн Искендер, заради когото Хасково няма закрит плувен басейн и хубав музей?

Защо не написахте декларация, когато онзи ден се разпределяха 150 милиона лева за общините в България, а Хасково получи една голяма нула? (Тези пари се разпределяха от вицепремиера Емел Етем от ДПС). Стотици хиляди отидоха за турските общини, Стамболово получи големи суми, Минерални бани – близо милион. Хасково – нула лева.

Ако съм засегнал някого с думите си, извинявам се, приключи Иванов.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини