От х:

Днес в x:

Ремонтират най-разбитата улица в Свиленград със 780 000 лв.

Свиленград започва реконструкция на улица "Граничар", една от градските улици в най-лошо състояние заради постоянните ВиК аварии, съобщиха от администрацията на кмета Георги Манолов. За нейния основен ремонт общината има разработен проект и получи финансиране от Министерския съвет на стойност 780 000 лева. С тези средства ще бъде извършена цялостна подмяна на стария етернитов водопровод с нови ПВЦ тръби с дължина 1, 3 км. Ще бъдат изградени наново 65 м от канализацията, пропаднали при последните наводнения от река Марица. По план уличното платно ще бъде разширено с 1 м, ще бъдат поставени нови бордюри и тротоари. По цялата улица ще бъде положено ново плътно асфалтово покритие.

Предстои обявяване на обществена поръчка за изпълнител на обекта. Веднага след сключване на договор с избрания изпълнител ще започнат строителните дейности, които се очаква да завършат до края на годината.

От 2005 година общината подготви проект за подмяна на водопровода на улица "Граничар", а от 2007 година – за реконструкция на пътната й част, по които се търсеше финансиране по различни програми.

Още 300 000 лева за целеви капиталови разходи са отпуснати на общината от правителството. Те щ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини