От х:

Днес в x:

3 бензиностанции застрашени от глоби по 20 бона

Девет санкции на стойност 11 732 лева наложи регионалната екоинспекция през март след извършени проверки, събощиха от РИОСВ-Хасково.

Пет от глобите са наложени на фирми с предмет на дейност добив на подземни богатства. При извършените проверки е установено, че всички те работят без необходимите за това документи.

С 1 000 лева е глобено юридическо лице, което е отказало достъп до информация при извършвана от експертите проверка. С толкова е наказана и фирма, която продължава да развива дейност без да притежава издадено от министерството на околната среда и водите комплексно разрешително.

59 обекта са проверили експертите от регионалната екоинспекция през миналия месец. За нарушения на екологичното законодателство са съставени 3 акта. На 25 от проверените физически и юридически лица са дадени предписания за отстраняване на установените нередности или за необходимостта от предприемането на конкретни мерки. От 10 фирми в Хасково и Димитровград, явяващи се производители или вносители на опакована продукция след проверки се изискват необходимите документи, доказващи количествата на опакованата от тях продукция.

От четири фирми, работещи с химични вещества и препарати се изисква в срок да предоставят в РИОСВ – Хасково информация са съхранените от тях такива през миналата година.

Три бензиностанции в региона трябва да приведат съоръженията си за зареждане на инсталациите за съхраняване на бензини в съответствие с техническите изисквания посочени в наредбата за ограничаване на емисиите от летливи органични съединения при съхраняване, товарене, разтоварване или превоз на бензини.

За неизпълнение в срок на посочените в предписанията мерки съгласно закона за опазване на околната среда се налагат глоби в размер от 2 000 до 20 000 лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини