От х:

Днес в x:

Журналисти подпомогнаха финансово бъдещи колежки

    Две първокурснички от факултета по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски" получиха еднократно финансово подпомагане от СБЖ в Хасково. Това са Гергана Димитров, която изучава специалност „Връзки с обществеността“ и Снежина Пашинова със специалност „Журналистика“. И двете момичета са бивши възпитанички на Езиковата гимназия в Хасково и са единствените представителки от областта, обучаващи се в първи курс в Софийския университет.

    След дипломирането си Гергана възнамерява да работи като PR на администрация или друга институция, давайки пример общината и театъра. Снежина пък иска да се реализира в някое печатно издание – вестник или списание. И двете обаче са твърдо решени да не напускат страната. Те все още не бяха решили за какво ще използват дарените им средства.

    Пликовете с парите им бяха връчени днес от председателя на хасковското дружество на Съюза на журналистите в България /СБЖ/ Николай Грудев. Той им пожела успех в следването и заяви, че би били чудесно, ако някой ден се върнат в Хасково и да работят в родния си град.

    За трета година от дружеството на СБЖ в Хасково подпомагат студенти, изучаващи журналистика в София. И тази година парите са събрани от куверти от Пролетния бал на журналистите от Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини