От х:

Днес в x:

55 млн. лв. за фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки

Третата фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси стартира през тази седмица, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

По нея са предвидени 55 млн.лева чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

До момента са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата, допълват от НАП.

Във фаза едно и две на програмата бяха одобрени 70 фирми от област Хасково.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването. Формулярите за кандидатстване в трета фаза ще се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП и е-услуга „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки“. Крайният срок за кандидатстване е 22 юни 2021 г.

От офиса на НАП в Хасково съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, съгласно КИД-2008, да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, първо да подадат отчетите си в Националния статистически институт и тогава да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    От
    Откажи
    4 0
    16:18, 14 юни 2021
    А за, хората които работят в тези фирми дръжки!!!
Последни новини