От х:

Днес в x:

15 °C

Проверки на НАП в две фирми за касовите наличности

Националната агенция за приходите проверява две дружества в област Хасково заради нелогично високи касови наличности, съобщават от офиса на приходната агенция. В годишните си финансови отчети за 2019-та те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева.

Фирмите са част от общо 2116 в страната, в които стартираха контролни действия, свързани с неразпределени наличности в каса, а именно преброяване, описване и сравняване на сумите с тези, които са посочени в счетоводните отчети.

Всеки ден обхватът на проверките се разширява, като общо на подобен контрол в следващите седмици ще подлежат над 13 700 лица в цялата страна.

Наред с проверките на място, 11588 рискови дружества в страната ще получат електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си запаси и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.

От НАП вече започнаха информационната кампания, като данъчните ще се свържат с 5 100 дружества по телефона, а останалите 6 488 ще получат персонални електронни писма с напомняне да прегледат пак годишните си финансови отчети и средствата, които са налични в касите им. При несъответствия дружествата ще имат възможност да коригират данните и да подадат счетоводните си отчети отново.

Някои от проверяваните фирми вече са подали годишните си финансови отчети и за 2020 г., макар че срокът за това не е изтекъл – той е 30 юни. Част от посочените в тези отчети касови наличности продължават да бъдат нелогично високи, са коментират от НАП.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  САМО ТУК ТАМЕ Гробари и ДуПиСа-ри припкат от храст до храст като паникьосани зайчета без глава
  • Къ
   Къде го прочете това?
   12 -15
   11:34, 3 юни 2021
   Фирмите са на ваши другари.
  • Р.
   Р.
   24 -4
   12:51, 3 юни 2021
   САЩ удариха Шайката и още ще я удрят.
  • Ка
   Калинки
   1 0
   07:16, 5 юни 2021
   Уринират газ калинките
 • 2
  Ко
  Кога ще се усетим
  17 -16
  12:05, 3 юни 2021
  Преди 2 години НАП пусна на фирмите писма с искане да се представят касовите наличности. И те го направиха. Обаче сега държавата почва да се бърка в частния сектор и се опитвам да си спомня на кой режим ми напомня това. Предложения?
  • Пр
   проблема е друг
   23 -1
   13:47, 3 юни 2021
   Проблема не е че държавата иска да провери касовите наличности на фирмите които твърдят че държат над 100 хил.лв. в касата.Проблема е че тя изисква това само от по малките, да не кажа само най малките.А преди седмица излезе информация че има фирми с милиони касови наличности.Ако не се лъжа едната имаше 42 милиона кеш?!? Проверките към малките фирми за наличностите в касата са от 2-3 години.Как така до сега не са поискали да проверят касовите наличности на тази фирма дето има 42 милиона кеш в касата.Вие имате ли идея колко пари са това? Като проверяват да започнат от най големите.Ще стигнат и до най малките.Ама не може за едни да има проверка, а за други да няма.И още нещо: Да обърнат внимание на ДДС измамите.Ние колкото и пари да събираме, ако от другата страна джоба е отпорен пак няма да имаме пари.Нали е ясно че ако нямат чадър в данъчна служба няма да могат да се правят измами с ДДС?Нали е ясно че ако няма чадър от управляващите това няма да става?Хайде стига са ни правили на будали.Да почнат проверките от най големите.И тоя министър на финансите е за смяна, да знаете.Много е пробит.
 • 3
  Да
  Данъкоплатец
  6 -9
  12:32, 3 юни 2021
  Не разбирам едно- ако имаш плащания на ръка , защо ги отразяваш в счетоводството и данъчната декларация. Кеша минава и заминава и няма нужда да се води някъде. ОКл Има плащания по банка, теглят се пари , но си и ма елегантни начини да се прехвърлят счетоводно нещата.
  • Ха
   хахаха
   9 -1
   13:48, 3 юни 2021
   Данъкоплатец, ти нищо не разбираш.
 • 4
  Дд
  ДД-сар
  14 -1
  13:18, 3 юни 2021
  Пишат фиктивни касови наличности, за да крадат ДДС, това е повече от ясно
  • Бо
   Бондьо
   8 -1
   13:56, 3 юни 2021
   е как така, я ми обяснете схемата, чрез която с касова наличност крадеш ДДС? Парите по каса, са пари, които са изхарчени от собственниците, без да им е платен 5 процентния данък девидент. Тъй като това са пари, изхарчени за кефа на собственика, защото иначе ще са в приходо- разходната част на фирмата.
  • Ти
   Ти
   5 0
   14:12, 3 юни 2021
   остави тая схема ами кажете кой държи в касата 42 млн левчета
  • От
   Отново ДД-сар.
   6 0
   15:52, 3 юни 2021
   Ами много просто. Пишат за фиктивни доставки ,които не са осъществени, следователно няма реално плащане и затова не може да се извърши по банков път, а се пише по каса и след това се тегли ДДС-кредита.
 • 5
  Ний кеш нямаме - всичко е в цигари и дрога

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021

Случаен виц

Последни новини