От х:

Днес в x:

Виенското изложение определи Ивайловградска винарска изба за № 1 в България

    Винарска изба от Ивайловград беше определена за национален победител на България по време на Световното изложение „AWC VIENA“. На престижния конкурс в Австрийската столица призът взе изба „Ямантиеви“. Тя се представи с 8 вина, за които ѝ бяха присъдени 3 златни медала, 4 сребърни и 1 бронзов медал. Избата получи и две звезди за висококачествените си продукти, максималният брой звезди са три. В конкурса са взели участие 12 615 вина от 40 държави, съобщават организаторите.

    Оценяването на винарното състезание е било с дегустация на „сляпо“, при която дегустаторите са изолирани в единични кабини, а вината са анонимни. Прецизните съдии са от Федералния колеж и Службата за винопроизводство.

    За най-добро бяло вино в света за 2017 година е определено совиньон Блан, представено от изба в Австрия, призът за най-добро червено е за вино от сира, произведено в Австралия, най-сладкото вино тази година е от Германия, а най-доброто пенливо вино е представено от немска компания шампанско. Винени трофеи са раздадени още в 38 категории.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ме
      Меча
      4 -1
      18:39, 3 дек 2017
      Избата се нарича "Ямантиев" - нека споменем името й. Това не е реклама, а информация и е неуместно да се представя по този начин.
    • 2
      44
      44
      3 0
      18:49, 3 дек 2017
      Точно Ямантиеви си е - вземи си едно вино и на етикета ще го прочетеш, ако можеш де ;)
    • 3
      До
      До
      0 0
      12:14, 4 дек 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Ма
      Мария Димова
      0 0
      19:57, 9 юли 2018
      Поздравления! Заслужено!
    Последни новини