От х:

Днес в x:

Над 200 деца отбелязаха с танци и игри Международния ден на хората с увреждания

    Над 200 деца се включиха в детски спортен празник под надслов „Да мечтаем заедно“ по повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

    В празника в спортна в зала „Спартак“ днес участваха деца от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и възрастни с увреждания, Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Марина“, Общностния център и малчугани от 8 детски градини от община Хасково. Те са забавляваха заедно, участвайки в занимателни, развлекателни и спортни игри. Заниманията за децата нямаха състезателен характер. Целта на празника е да се съберат здрави деца и деца с увреждания и да се веселят заедно. „Така да покажем, че всички сме еднакви и можем да мечтаем заедно за един по-добър свят“, обясни главният експерт „Социални дейности“ в община Хасково Десислава Стоянова.

    За доброто настроение на децата се погрижиха актьорите Янко Митев и Силвия Предова, които влязоха в ролята на клоуни. Маг Тео пък забавляваше децата със своите фокуси. Поздрав за приятелите и приятелството отправиха деца от 3-та детска градина „Зорница“.

    Празникът се организира от община Хасково, за всички деца бяха осигурени подаръци. За втора поредна година мотото на

    На 4 декември от 14 часа в театър на ДКТ „Иван Димов“ е насрочен поздравителен концерт с участието на клубовете на хората с увреждания в Хасково, Доховия оркестър, Народения оркестър и децата от Детска градина 22 „Звънче“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини