От х:

Днес в x:

Празникът „Здравей, лято!“ в Каснаково е посветен на екологията

    Детски празник „Здравей, лято!“ е организиран в димитровградското село Каснаково на 5 юни от 10 часа. Той ще се проведе за 9-а година в Светилището на нимфите и Афродита. Посветен е на Международния ден на детето.

    Тази година празникът е посветен на екологията и ще е под надслов „Как да обичаме планетата?“, съобщи на пресконференция днес общинският съветник от Димитровград Калина Монева.

    В празника са предвидени редица изяви, игри и изненади. Ще има сцена на талантите, музикално оформление, водеща ще бъде актрисата Тянка Господинова. Ще има куклен театър, аниматори, народни танци, на сцената ще се изявяват деца-таланти. Ще има ателиета – дървени магнити, керамика, рисуване, приложни изкуства и оцветяване на гипсови фигури. Ще се изработват костюми и кукли от отпадъчни материали, от специалисти от еко фондация от Пловдив, които ще проведат и беседа „Как да обичаме Планетата“. Предвидени са спортни състезания, осигурени са торти и награди. Ще бъде разположен надуваем замък, батут и влакче. Осигурени са сандвичи, вода, сладолед. Ще се раздават тениски с надпис „Аз обичам Каснаково“ и балони с надпис „Здравей, лято!“, книжки, магнити.

    Всяка година празникът привлича по над 1000 души и популяризира местността Светилището на нимфите и Афродита. Вече е създадена организация за провеждането му – тревата е окосена и е напръскано против кърлежи, каза кметът на Каснаково Тодор Атанасов. Предвидено е присъствие на служители на Общинска полиция, които ще съдействат за паркирането на автомобили. Организаторите очакват да бъде осигурена линейка за оказване на медицинска помощ при необходимост. Ще бъдат осигурени дезинфектанти и маски.

    Ще бъде осигурен безплатен транспорт, който ще тръгне в 9:30 часа на 5 юни от автогарата в Димитровград. При необходимост ще бъдат извозвани деца от населените места в община Димитровград.

    На днешната пресконференцията присъстваше Илияна Михова - секретар на читалище „Искра 1926“ в Каснаково, която припомни историята на Светилището на нимфите и Афродита.

    Празникът в Каснаково се организира от Коалиция „Движение Заедно за промяна“ и за целта общинските съветници ежемесечно отделят пари от заплатите си, каза Калина Монева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ка
      Каримджа
      2 -2
      18:10, 18 май 2021
      Късначени ходят на нимфите за да се напият сред природата.
      • Ча
        Чаги брата
        1 -1
        20:38, 18 май 2021
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Sa
      SAM7SF
      2 0
      01:45, 19 май 2021
      Чудесна инициатива. Браво!
    Последни новини