От х:

Днес в x:

Творчески ателиета, спортни игри и награди в празника „Здравей, лято!“ край Каснаково

    Традиционният празник „Здравей, лято!“ ще се проведе на 2 юни в местността „Светилището на нимфите и Афродита“ край димитровградското село Каснаково. Той се организира от местната коалиция в Димитровград „Алтернативата на гражданите“, съобщи на пресконференция днес общинският съветник Снежана Ангелова в присъствието на кмета на селото Тодор Атанасов и секретаря на местното читалище „Искра 1926“ Илиана Михова.

    Празникът е посветен на децата и ще се проведе за 11-та година. Включени са редица занимания – ще рисуват заедно със своите приятели на тема „Моите детски мечти“, ще усвоят различни техники за оцветяване, ще участват в забавни игри, ще могат да се изявят на сцената на талантите, да се повозят на влакче, да се забавляват в надуваемия замък. Вълшебници ще преобразят лицата на малките посетители и ще им дадат възможност да се „потопят“ в един нов, вълнуващ, мечтан свят, в който живеят приказни герои, в който красивото и цветното надделяват. „Това ще бъде един свят, в който всяко дете ще успее да се превърне в любимия си герой или образ“, каза Снежана Ангелова.

    В 10:15 часа в неделя любимата Андерсенова приказка „Принцесата и граховото зърно“ ще събере малки и големи пред сцената.

    Експерт-археологът от Историческия музей в Димитровград Нели Кръстев ще изнесе беседа за Светилището на нимфите и Афродита, което е част от римска вила, което е собственост на тракиеца Тит Флавий.

    В този ден ще бъде отправено и едно творческо предизвикателство към децата – да напишат стихотворение на тема „Здравей, лято!“. Поетичната творба може да бъде двустишие, четиристишие или по-дълга. Трябва да бъде представена до 11 часа на 2 юни.

    Посетителите ще могат да си направят снимки за спомен в рамка с надпис „Здравей, лято!“, както и със специалните гости Барби и Палячо.

    Децата ще имат възможност да творят и да се забавляват в няколко творчески ателиета – ще оцветяват ключодържатели, които после ще вземат със себе си от вълнуващия празник, ще рисуват на стативи, подпомагани от художници, ще оцветяват гипсови фигури, ще има и приложно изкуство.

    Ще има спортни състезания с награди. Всички деца безплатно ще получат сандвичи, минерална вода, сладолед, балони и тениски.

    В деня на празника със специално участие ще се включат членове на читалище „Искра-1926“ в село Каснаково.

    Кметът Тодор Атанасов уточни, че празникът се организира от местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ с председател Стефан Димитров. Управникът поясни, че в тази връзка съветниците вече години наред даряват лични средства за реализиране на инициативата.

    Атанасов подчерта, че преди празника ще бъде окосено и напръскано с препарат срещу кърлежи. Служители на „Общинска полиция“ ще създадат организация за паркиране на автомобилите.

    Програмата може да видите в една от снимките.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини