От х:

Днес в x:

Организират детски празник "Здравей, лято!" край Каснаково

Изображение 1 от 2

    За осма поредна година се организира празника "Здравей, лято!", посветен на Международния ден на детето. Събитието ще се състои в неделя /2 юни 2019 г./ от 10 часа в местността "Светилище на нимфите и Афродита" край димитровградското село Каснаково. То се организира от Коалиция "Да за Димитровград" с дарения от общинските съветници в Бригадирския град. Поканени са деца, баби, дядовци, майки и бащи - всички, които носят детството в себе си.
    В програмата са включени забавни ателиета, образователни и спортни игри, ще бъдат поставени надуваем батут и замък. Предвидено е ателие с дърворезбаря Георги Георгиев, керамика с Ивайло Господинов, рисуване, гримиране на деца, изработване на гривнички, изработка на 3D картички и кукли, плъстене на вълна с Катя Тончева. Ще има и ателие с патриотична насоченост - младите писатели Райчин Генов и Ивайло Кючуков ще представят книгите "Разкажи ми за Ботев" и "Разкажи ми за Левски"

    За най-малките също ще има забавления. В специално ателие с децата ще се занимават учителките Бистра Радева и Таня Делчева.

    Ще има сцена на талантите, на която децата ще пеят, ще танцуват и ще рецитират, обясни Калина Монева от коалиция "Да за Димитровград". Водеща на празника ще бъде актрисата Тянка Господинова. На сцената ще се изявят изпълнителите от ансамбъл "Звездица". Ще гостува кърджалийския театър "Димитър Димов" със спектакъла "Макс и Мориц". Ще има двама аниматори от пловдивска агенция, които ще забавляват децата.

    Самодейците от читалище "Искра" в Каснаково ще запознаят посетителите на празника с миналото на дедите им. Ще изпеят и патриотични песни по повод 143 г. от гибелта на Христо Ботев, каза секретарката на читалището Илияна Михова.

    За всички деца ще има балони, тениски и много изненади. Всички деца ще получат безплатни сандвичи, вода и сладолед. А за тези, които не разполагат със собствен транспорт, организаторите от коалиция "Да за Димитровград" са осигурили такъв. Автобусите ще тръгне в неделя /2 юни/ от 9.30 ч. от автогарата в Димитровград, но при интерес ще има превоз и от други населени места в общината.
    Кметът на Каснаково Тодор Атанасов изказа задоволство от факта, че празникът край селото става все популярен и в последните години се посещава не само от хора от община Димитровград, но и от други общини в областта.

    Организаторите на празника обещаха много изненади, игри и забавления. Те поясниха, че площите са третирани срещу насекоми.

    Празникът край Каснаково ще продължи до 14 часа.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини