От х:

Днес в x:

4 глоби заради убития от волтова дъга работник в Кенана

Четири акта са били съставени след инцидента, станал през октомври в Кенана, при който загина 47 годишен работник. Това съобщи на пресконферениця днес шефът на Инспекцията по труда в Хасково Петър Андреев. Той уточни, че двата акта са на фирмата, другите два – на собственика на обекта и на работника на бетон помпата, доближила в опасна близост до 20 киловолтовия далекопровод. Андреев уточни, че юридическото лице е заплашено от санкция от 1500 до 15 000 за всеки акт, а физическите лица – от 100 до 500 лв.

Още не съм определил размера на глобите, добави Андреев.

47-годишният работник загина от токов удар вследствие на волтова дъга на строеж в местността Кекличево стопанство. Инцидентът станал малко преди края на работния ден. Работниците са изливали бетон от помпа, чиято горна част обаче се доближила до 20 киловолтовия далекопропровод, в резултат на което се образувала волтова дъга. Мъжът е загинал на място, пристигналите медици само констатирали смъртта му.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    Нищо не разбирам
    1 0
    23:08, 30 ное 2017
    Ясно, глупостта е безценна, но 15000 ли струва човешкият живот? Човекът е работил т.е. друг го е управлявал, значи има виновен, а тук се говори за глоби...
Последни новини