От х:

Днес в x:

Обмислят преместването на “зебрата” до “Смирненски” заради двете блъснати деца

От началото на учебната година на пешеходната пътека до ОУ “Христо Смирненски” в Хасково има две блъснати деца. За това сигнализират до Транспортната комисия в общината, която днес заседава и разгледа множество сигнали на граждани и институции.

Предлаганите варианти са няколко – преместване на “зебрата” на няколко метра по-натататък по бул. “Стефан Стамболов”, защото сега се намира в конфликтната точка на няколко потока автомобили – идващите откъм реката и правещи ляв завой по ул. “Калоян”, излизащите от тази улица с възможни посоки наляво и надясно, както и движещите се направо по булеварда.

Другият вариант е поставянето на светофар с бутон за пешеходците. Третият – изграждане на изкуствена неравност.

И двете деца – ученици от “Смирненски” са били блъснати от коли по време на голямото междучасие. Затова по това време на мястото редовно дежури патрулка на КАТ. Но тя не може да е там постоянно, затова трябва да се търсят решение, решиха в Комисията. Нейни членове ще направят оглед на място и ще предложат вариант за решение.

Спешно да се направят пешеходни пътеки на друго опасно кръстовище – до промишления пазар, където наскоро също беше блъснат човек. Предложението дойде от Пътна полиция в Хасково. На заседанието на комисията стана ясно, че в МВР вече готвят официално писмо до общината, но решение трябва да се вземе от Транспортната комисия. Освен зебри, трябва да се направят и парапети, ограждащи пазара, за да не излизат клиентите директно на пътното платно, коментираха в Транспортната комисия. Там също ще се направи оглед на място.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Кръшков има и друг вариант но ние сме скапана държава както и Евр съюз При удряне на пешеходец или убийство на пешеходна пътека Шофьора се беси или разстрелва на площада Доста хора тогава ще се замислят как дза кормуват Сега ще местим пътеката щото не сме адекватни
  • 2
    М-
    м-р Костов
    25 -2
    17:13, 30 ное 2017
    да премахнат част от местата за паркиране, поне на 15 м. от двете страни , преди кръстовището! По-скоро това е по-голямата причина за инциденти!
    хубаво е да се премести и зебрата до х-л Даймонд, преди кръстовището със Стефан Караджа - така и ще се облекчи тапата, и излизащите от пресечката няма да са затормозени - и да следят колите идваши от Лебеда, и пешеходците пресичащи вдясно от тях!
  • 3
    Ло
    Логика
    16 0
    17:37, 30 ное 2017
    По тази логика трябва да се о, мести и до училище "Васил Левски ". Просто е-общинска да започнат да работят като разчиства колите до Смирненски
  • 4
    00
    001
    23 -2
    17:37, 30 ное 2017
    Трябва да се назначат още полицаи които да са денонощно на пътя и да пишат актове на поразия !!!!!!!!!! Има много които летят из града други които карат срещу знаците трети паркират по тротоарите а бе с две думи много пари за събиране доста повече от колкото ще дадат за заплати на новите полицаи
    • Гр
      гражданин
      18 -4
      18:39, 30 ное 2017
      полицайте са си достатъчно, но не работят. ако от общинска полиция, тези некадърници, си изпълняваха задълженията нямаше да е така.
  • 5
    Гр
    гражданин х
    7 -7
    20:13, 30 ное 2017
    Я ти кадърния гражданин отиди до сградата на общинска полиция да им налееш малко акъл и да им кажеш как да си изпълняват задълженията. Отиди утре да обясниш на 10 човека как да покрият всички пешеходни пътеки, кръстовища, училища и същевременно да следят за неправилно паркиране, бързащи идиоти, неспазващи правилата на пътното движение, безопастността на пешеходците ( включително ти и твоето семейство и цялата ти кадърна и интелигентна рода) през всички 24 часа от денонощието, всеки ден в годината
    • Гр
      гражданин
      5 -1
      21:32, 30 ное 2017
      а ти от тези 10 полицаи, видял ли си през деня поне 4 някъде да работят освен да се разкарват с буса или да пият кафе . ако тези 10 човека си вършат работата постоянно няма да е така.след показната им акция лятото някъде да си видял да пишат актове, с изключение на каруцарите миналата седмица?
  • 6
    По
    полицай
    8 -1
    20:54, 30 ное 2017
    А те като са 10 човека, другите за какво са-,,пътна полиция" ? Това не е ли път? Или за тях път са само изходите на града,където могат да се скрият зад някой храст?
  • 7
    Ха
    ХАСКОВЛИЯ
    5 -3
    21:06, 30 ное 2017
    Трябва общинска полиция да не прощава на спрелите за малко автомобили да си закарат или вземат детето и пречат на пешеходците и видимоста към пътеката, а да има здрави санкции. Във това число влиза и служебният бус на общинска полиция който постоянно е спрян от към училището и пречи на видимоста.
  • 8
    00
    001
    3 -1
    10:27, 1 дек 2017
    А бе шебек къде да си спрем колите като си вземаме децата?????????????
  • 9
    00
    002
    0 0
    16:31, 1 дек 2017
    Където искаш, но така че да не пречиш на останалите
Последни новини