От х:

Днес в x:

Съдят полицай за обир на влак. ДАНС и МВР удариха човек на Маргините в Харманли. Преглед на печата

ДАНС и МВР удариха човек на Маргините в Харманли, пише в голямо заглавие над главата "Хасковска Марица". Акцията е плод на продължителна разработка на службите, които следели Стилян Алтънков. Според изданието става дума за контрабанда на гориво и разпространението му в бензиностанции в страната. Вчерашната акция на службите обаче била провалена от внезапно цъфнали митничари на бензиностанцията на Алтънков в Харманли. Според вестника Маргините заподозрели човека си в града, че ги мами с оборота и заплашили да пратят "свои" данъчни. Което май се е и случило.
Очаква се Стилян и майка му Димитрина, която е негов счетоводител, да бъдат задържани днес.

Безплатно море за пенсионерите, ако си купят билет, четем в другото водещо заглавие на първа страница в "Хасковска Марица". От днес в социалните служби се приемат молби за включване в програмата на социалното министерство.

Първанов и Станишев във война за наркоканали, пише във водещия материал на втора страница. Изявлението е на Марио Бисеров, шеф на "Подкрепа" в областта. Според него войната между премиер и президент е за контрол над каналите за дрога.

Разширяват депото в Гарваново със 144 дка, четем още на страницата.

Конфликт на интереси вади съветник от спортен клуб, пише на трета страница. Информацията е от свиленградската комисия за конфликт на интереси, която за разлика от хасковската, работи. Според нея президентът на Свиленград 1921 Никола Динков няма право да гласува в ОбС отпускане на субсидии за клуба, защото ще гласува за себе си.

Борчлиите растат, банки разсрочват кредити, четем на 4 страница. В материала се разглежда ситуацията с банките и хората, които не могат да погасяват вноските си. Получава се абсурда основният лихвен поцент да пада, а лихвите на банките да растат.

Със Симеон Доган си отваря пътя към ГЕРБ, пише в политически анализ на 9 страница изданието. Нека си го отваря, интересното ще е когато стигне на една ръка разстояние от Бойко Борисов.

Съдят полицай за обир на влак, пише във водещо заглавие на първа страница "Новинар юг". Ченгето от транспортна полиция в Свиленград Добромир Атанасов, един железничар и още 4 авери задигнали 42 плазмени телевизори от влак през 2006 г. Пратката била на американска компания, която има верига магазини в Германия.

Боклукът на Хасково решен до 2027 година, четем в другото водещо заглавие на първа страница.

3569 пенсионери на море с наши пари, пише още на страницата. Това "с наши пари" мен лично ме смущава. Става дума за нашите майки и бащи, все пак. Аз например предпочитам с моите пари да отидат възрастни хора на море, отколкото да ги откраднат Доган, Атаман и прочие бандити. Не мисля, че след като пенсионните фондове бяха нагло ограбени още през 90-те от мафиотите, сега трябва да избесим старците.

Хасково твърдо в туберкулозната 6-ица, акцентира вестникът на втора страница.

Връщат за трети път дело за стрелба по бременна, акцентира изданието на 3 страница. Става дума за процеса срещу Божидар Стойчев, който гръмна бременна жена преди 3 години в Димитровград.

Кризисните 120 лева на МС – нелигитимни. Това обявява Марио Бисеров, цитиран на 4 страница. Става дума за парите, които кабинетът отпуска за работници с намалено работно време. Според синдикалистът решението на правителството е нелигитимно, защото не е съгласувано със синдикатите. С други думи – не са питали Марио Бисеров.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини