От х:

Днес в x:

Общината ще довършва три социални блокчета с 1.5 млн. лв

Изображение 1 от 2

    1.5 млн. лв. са предвидени в Инвестиционната програма на община Хасково за довършване на трите социални блока в Орфей. Днес в зала „Хасково“ се проведе обществено обсъждане на проекта. В обсъждането участваха представители на маргинални групи, представители на социални служби, НПО.

    В трите блокчета ще се настаняват хора от маргинализирани групи, включително роми, бедни и бездомни, с тежки заболявания.

    Към кандидатите са настаняване в трите сгради обаче ще има и определени изисквания – децата да ходят на училище, безработните да се включват в програми за квалификация и осигуряване на заетост, да имат личен лекар, да водят децата си на задължителните имунизации.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      До
      добре че беше Г. Иванов
      23 -11
      19:46, 1 ное 2017
      Да не забравяме, че заслугата да ги има тия блокчета е на Г. Иванов, а не сега Беливанов да си създава измислен ореол на строител. Той е старчок без идеи и визия за града, инатлив пенсионер глуповато и неуместно усхилен, който се шматка напред назад.
    • 2
      Мм
      мм
      9 -8
      20:07, 1 ное 2017
      До колкото си спомням, тези блокчета са незаконосъобразни - не отговарят на нормите на ЗУТ. По този проект са изградени и блокчетата на ул. "Георги Кирков". Съгласно този закон минималната височина, над която се допускат издатини на сградите (в случая балконите на първите етажи) е 2,30 метра. А сега тези балкони са толкова ниски, че преминавайки около тях, човек си удря главата. ... Но кой ти гледа законност - нали трябва а свършим работа, че който работи - пичели... И нищо, че след време някой опонент ще си прави PR на "гърба" на тези блокчета, нали парите че са вече "усвоени" ...
    • 3
      Бо
      бойко *******
      12 -5
      22:32, 1 ное 2017
      верно че господина Иванов не се шматкаше той много бързо стана милионер с много богат бизнес на неговата фамилия както той самия казваше
    • 4
      Tt
      tt
      7 0
      08:47, 2 ное 2017
      Така направете ги а да не знаем колко социално са слабите които са сложени в тези блокчета и къщички на Червена стена тях вече ги няма вие ги изкарахте навън за да сложите тези които ви платиха по 2 бона айде Галенцето и Наташка да кажат какви ги надробиха щом главния архитект на Хасково с над 2000 лв заплата живее там щом хора с палати живеят там какво ще ми говорите а тези които изкараните на пътя наистина бяха хора които нямаха ама то Видьов ден ще дойде не е далече това време да не казвам че на повечето семейства единия е в чужбина нали изкарвахте и такива защо не изкарахте всички да не говоря колко нямат подписан брак а живеят заедно и доходите им са над нормата която трябва да е елате вижте на червена стена да има само две семейства да са социално слаби всичко друго е майко мила кой в чужбина кои магазини кои ту тука ту с месеци в Турция други с наркотици се занимават ами блокчетата на Георги Кирков там пък не се пипа все от лъв нагоре ако има две три семейства социално слаби ама човек незнам къде да се обърне и към кого да им изкара кирливите ризи да изкара документите че да почне наистина проверките тогава да видим кой каква песен ще запее но и това време ще дойде не е късно да се стягат тия кокошки там долу в общината греха им е много голям има хора които са се заели с тази работа и в скоро време всичко ще излезне на бял свят
      • Гр
        Гражданка
        4 0
        14:40, 2 ное 2017
        Може ли малко яснота относно: - Главния архитект на Хасково с над 2000 заплата живее в общинско жилище ???
        Нали има значение дохода, или за едни може, а за други не може.
        Главната архитекта на Хасково е дъщеря на общинския съветник от ГЕРБ Антон Стефанов, от там ли идва, че за нея може.
    • 5
      Ге
      гербаджия
      5 -1
      09:08, 2 ное 2017
      А тези гербаджийски моми най-отпред социалните, каква роля и те изпълняват:))))
    • 6
      Ро
      Рокфор
      4 0
      09:32, 2 ное 2017
      Маргинал е: Човек, който се намира на границата на различни социални групи, системи, култури, намиращ се под влиянието на противоречащи си норми, ценности и т.н.
      Маргинална група от хора – група, отхвърляща определени ценности и традиции на културата на групата, в която се намира и утвърждаваща свои собствени норми и ценности.
      кажете сега какви маргинали са ци.ганите, те не са маргинали а м.ангали
    • 7
      Га
      Галенцето и Наташка
      2 -1
      13:58, 2 ное 2017
      Да ви светнем в процедурата общинското жилище струва 5000 но на нас тарифата ни е 3000 лв ,но ако отидете при циганския наместник Салим или общинския съветник Атанас/Аптулата/там тарифата е 5000 лв така че моля ви граждани заповядайте при нас двете .Поне почивките на който ходим си плащаме с този рошвет няма да ставаме нагли я ...
    Последни новини