От х:

Днес в x:

Два старта и рекордно участие на Състезанието по ориентиране в Хасково

    Рекорден брой участници и два старта ще бележат тазгодишното издание на Традиционното състезание по спортно ориентиране в Хасково. Да се включат в надпреварите в събота и неделя се очакват над 130 състезатели от клубове в цялата страна, като най-многочислен ще е съставът на тима на Стара Загора, посочи председателят на клуба – домакин на състезанието „Компас 99“ Тодор Стратиев.

    За първи път от години насам, участниците ще покажат уменията си в ориентирането по ново трасе. Маршрутът е сменен с традиционните на Кенана и Ямача, заради желанието на състезателите за нови предизвикателства.

    И двата старта през уикенда ще се проведат в местността около бившото Кекличево стопанство и яз. Клокотница, и са по 5-6 километра.

    В събота от 15 часа е стартът за Приза „ Компас 99“, който ще стане възможен с подпомагането от Спортното министерство по Програмата „Децата и спортния клуб“.

    Втората надпревара за Приз „Хасково“, която се финансира от Общината е в неделя и започва в 10 часа. Заявилите участи са на възраст от малки деца до над 70 годишни. За най-малките деца, сред които има и три годишни, които ще участват заедно с родителите си, и най-възрастните, които се включат в състезанието ще има отделни маршрути.

    И през двата дни освен индивидуални, ще има и отборни класирания.

    Има Отворен маршрут и за любители. В събота те ще могат да се включат ако се запишат за участие между 13.30 и 14 часа. Преди старта в неделя пък, любите трябва да заявят участието си между 9 и 9.30. Таксата за включването ще е 5 лева. Парите ще отидат към средствата в Каузата „Събери отбора“, по която се набират средства за лечението на болни деца от Хасково. За да се включи в благотворителната акция безпрецедентно клубът домакин на надпреварата „ компас 99“ също ще събере такса от своите състезатели, посочи Тодор Стратиев.

    Въпреки прогнозата за влошаване на времето през следващите два дни, стартовете ще се провед, защото в спортното ориентиране няма понятие „лошо време“, категоричен е Тодор Стратиев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини