От х:

Днес в x:

Съдът върна на прокуратурата делото за наводнението в Бисер

Харманлийският районен съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия областен управител на Хасково Ирена Узунова за наводнението в село Бисер. Това потвърдиха за Haskovo.net от Районния съд в Харманли.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу ексгубернатора в средата на юли тази година. В него се казва, че Узунова не е изпълнила служебните си задължения като областен управител, причинила е наводнение по непредпазливост, като е последвала смъртта на осем души през февруари 2012 г. вследствие на скъсаната стена на язовир Иваново. Обвинителният акт срещу Узунова е по член от закона, предвиждащ до 5 години затвор.

На този етап обаче от съда в Харманли отказаха да изложат мотивите си за връщането на делото на държавното обвинение, тъй като съдебният акт не е окончателен. Той подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково в 7-дневен срок.

След повдигане на обвинението Ирена Узунова заяви, че е невинна, а хората в село Бисер започнаха подписка в нейна защита. Крайната дума обаче има съдът.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    14 -18
    15:35, 4 окт 2017
    Един свестен човек в скапаното ГЕРБ и те ще я хвър... Виж коментара
  • 2
    Ол
    олигофрен
    12 -6
    16:51, 4 окт 2017
    Прокуратурата подала съда върнал играят си както винаги на ---иди ми дойди ми --В това време на Ирена узунова хич не и пука на СЛИВАТА Тя знае че от този ХРАСТ ЗАЕК НЯМА да ИЗКОЧИ
    • Та
      Таня Д.
      3 -4
      08:20, 5 окт 2017
      По- малоумно не можа ли да се изразиш или това ти е предела на възможностите??? Надявам се съдът наистина да правораздаде, а не да се включи в лова на вещици срещу една жена, която винаги се е раздавала.
Последни новини