От х:

Днес в x:

Увеличиха наемите на търговски помещения в Димитровград

Нова наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги прие днес Общинският съвет в Димитровград. Предложението е на кмета Иво Димов. Той заяви, че наредбата е съобразена с действащото законодателство и отменя предишна такава, която над 60 пъти в годините назад е била корегирана.

Дебатите в зала „Гросето“, свързани с различни предложения за промени продължиха близо час. Нормативният акт регламентира различни цени и такси на услуги в общината, а предложените изменения бяха над 30. Голяма част от тях направи съветникът от „Да за Димитровград“ Валентина Кунева.

Според приетото днес, се увеличават наемите на търговски помещения с 20%. Причината е инфрацията. Увеличение има и при таксата за паркоместа за фирми и физически лица.

„Масово има искания за платени паркоместа в града, няма как да откажем, но самата такса беше много символична“, коментира промените кметът Иво Димов. Таксата за престои в Синята зона на града остава 1 лв. , но 20% от тази сума вече е за ДДС, като така се синхронизира със закона за местните данъци и такси.

Според кмета, няма нищо притеснително в новоприетата наредба. Запазва се политиката за балансиране спрямо местните данъци и такси, смята Димов. За шеста година основните данъци – недвижим имот и такса битови отпадъци остават непромемени, подчерта той.

Друга от промените е, че през следващата година няма да се ползва 5% отстъпка от таксата битови отпадъци. Тя се дава при плащане на задълженията до края на март, но вече ще важи само за данък недвижими имоти.

Предстои наредбата да бъде публикувана на сайта на Община Димитровград, където новостите могат да бъдат разгледани в детайли.

Репортаж от сесията – вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ем
    емо
    5 -1
    20:18, 28 сеп 2017
    Кмета е капут
    • Ив
      Иван
      3 -1
      10:36, 29 сеп 2017
      Капут е защото не искаш да си плащаш. Ей такива олигофрени като теб само знаят да искат и да мрънкат. Ние сме сигурно единствения град където е пълно с безплатни паркинги навсякъде, но все пак трябва да се мрънка. Наемите отдавна трябваше да скочат, едва ли ще съборят някой търговец, та те не плащат и стотинка данък. Докато не се научите , че за да искате нещата да вървят в тази държава , трябва да си плащате всичко. ..
Последни новини