От х:

Днес в x:

Организират борса за безработни. Наемат на работа майки с деца до 5 години

Обща трудова борса ще бъде организирана от Бюрото по труда в Хасково. Това съобщи на пресконференция днес Иван Георгиев от Агенцията по заетостта. Босата ще се състои на 26 октомври от 10: 30 часа в Бюрото по труда. За целта са поканени работодатели, които ще имат възможност да поканят на работа някои от присъстващите безработни.

От институцията съобщиха, че стартира програма „Родители в заетост“. Предстои от утре да започне прием на заявления от родители, отглеждащи деца до 5 г. Целта ѝ е да улесни достъпа до пазара на труда за родителите така, че да запазят равнището на трудовата си и икономическа активност, заетост и доходи или да си намерят работа. Същевременно ще се даде възможност на безработни хора да бъдат наети за отглеждане на деца. От услугите могат да се възползват заети родители или в майчинство, както и безработни родители, чиито деца не са записани в ясла или детска градина. Наетите лица ще бъдат ангажирани до 18 месеца.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира по оперативна програма с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд. Общият бюджет е 20 000 000 лева и ще се изпълнява от Агенцията по заетостта. От нея ще могат да се възползват 1500 души в страната, уточни Иван Георгиев.

Анета Кутелова 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини