От х:

Днес в x:

Вял интерес към цветята за училище, хасковлии даряват за болни деца

    Интересът към цветята за предстоящия първи учебен ден утре се оказа изключително вял, в сравнение с изминали година, когато на Зеленчуковия пазар се получаваха струпвания на ученици и родители. Получаваха се дори опашки, а движението беше изключително затруднено. Днес обаче клиентите за цветя бяха малко. Някои от тях бяха на мнение, че цветето не може да бъде заменено от кампанията за събиране на средства, въпреки че изразиха готовност да подкрепят инициативата. „Цветето е израз на уважение и без него не може“, заяви Катя Вълчанова, която купи роза за 12-класничката си в Езиковата гимназия. Майката поясни, че са предвидили и средства за кампанията в подкрепа на четирите деца – Дани, Криси, Ивка и Ники.

    Сред търговците имаше и родители с ученици, обучаващи се в селата, където не тече кампания за набиране на средства.

    Промяна в цената на цветята няма. Лилиумът върви по 4 лева, розата – 3, а хризантемите са по 2 лева. Букетите започват от 3 и стигат до 10 лева, а кошничките и саксиите са по 5 лева.

    Haskovo. net.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Фи
      Фики
      26 -7
      18:44, 14 сеп 2017
      По добре да се дарят тези 5-10 лв за дете или човек който се нуждае за лечение,от колкото да се вземат букети цветя които след 3 дена ще увяхнат.Много добро решение е това да се дари пари вместо букет,така трябва да е всяка година,а за хората които продават цветя,еее 8 март ще е за вас господ..
    • 2
      Ан
      Анонимен ученик
      25 -13
      19:06, 14 сеп 2017
      Цветето е признак на красота. Първият учебен ден не може без цветя. Те са признак на уважение и признателност към всички учители. Естествено ще подкрепим и нуждаещите се деца...
      • Ро
        рОДИТЕЛ
        12 -2
        20:05, 14 сеп 2017
        Съгласна съм.
    • 3
      Из
      изгладнял седесар
      15 -22
      20:19, 14 сеп 2017
      Интереса към цветята бил ВЯЛ казват от хасково не... Виж коментара
      • !!
        !!!
        11 -2
        10:32, 15 сеп 2017
        Цветята за уважение могат да бъдат и откъснати от градината или купени от бабите, които също продават за дребни суми, за да си осигурят някой друг лев към пенсиите, само голямата показност на хората в последно време ви кара да купувате все по киприте букети, та да се изтъкнете, че сте нещо по-по-най от другите...
    • 4
      Ба
      баба
      22 -1
      23:13, 14 сеп 2017
      Да помогнем на болните деца!Аз на моите внучета направих пъстра китка от здравец и свежи билки в знак на уважение към учителите.Присъединявам се към тази иниацитива,Адмирации за организаторите.
    • 5
      Ан
      андрешко
      1 -1
      18:39, 15 сеп 2017
      Тия двете по горе пък дават съвети да купуваме от бабите от махалата или ей така да идем на полето и каквото има да откъснем за учителя -- може и трева да отберем Но важното е пари да дадем пък за учителя --майната му на учителя Ето това е българският манталитет и белята е там че много хашлаци се вързаха как беше --купи тухла изгради църква Вежте какви Гьонсурати ни управляват Ха кажете ми сега колко тухли купига дядо добри дечев меглена евгения консула биляна делян добрев и целия легион писари от общината кръшков хайде като журналисти позаинтересувайте се и пишете да знаят хората от града
      • И,
        И, лошо ли е?
        2 0
        21:40, 15 сеп 2017
        И какво лошо има в това, и в двата случая ще се помогне, на болните деца и на бабите пенсионерки...като се вземат лъскавите букети, по-голямо ли е уважението...след два-три дни всичко увяхва, дали е за 3-5-10 лв. все тая, пари на вятъра...Нека да се възпитава уважение към учителя от страна на родителите, не да се цели показност с букети в първия учебен ден и после да ги плюеете за най-малкото пред децата си!
    Последни новини