От х:

Днес в x:

6 деца пострадаха при катастрофи в Хасковско, полицията с акция за първия учебен ден

6 деца са пострадали при катастрофи в Хасковска област през тази година, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

С наближаване на първия учебен ден и с цел предотвратяване на пътни инциденти, полицията затяга контрола. Още на първия учебен ден полицейското присъствие ще бъде засилено в районите на училищата. Направени са графици, чрез които ще се осигури дежурство на полицаи в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище.

Извършват се проверки в районите на училищата. Съвместно с представители на общините е направен преглед на пътната маркировка и знаците, осветлението и "легналите полицаи" в училищните райони, на обезопасеността на входовете на учебните заведения и дворове им. За констатираните недостатъци са предприети мерки за отстраняване на рисковете за сигурността на децата. 

До 31 октомври 2019 година ще се проведе традиционната “Акция на полицията: “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”. 

В рамките на акцията дните 23-29 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност. На 28-ти септември ще се проведе и Ден на превенцията и Националния конкурс за пътен полицай 2019 година в Плевен. Такъв Ден на превенцията ще бъде реализиран и във всички останали областни градове, на който ще бъдат разпространени материали за превенция на пътната безопасност.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Ваню
    5 0
    21:32, 10 сеп 2019
    Защо тоо кавал няма колан бе ченге ?
Последни новини